Nyheter

Stavanger-gründere fikk kongelig besøk

Innovasjonsmiljøet i Stavanger har hatt en stor vekst de siste årene. Onsdag besøkte Kronprinsen to av de nye gründerkontorene.

– Noen år tilbake besto innovasjonsmiljøet i Stavanger hovedsaklig av statlige bedrifter. Private aktører har fått en økende rolle i utviklingen. Det har blitt flere gründere, og en litt annen type innovasjon, sier Nils-Henrik Stokke, daglig leder ved Innovation Dock.

Innovation Dock var en av de to kontorfellesskapene for innovasjon som i går fikk kongelig besøk. Kronprinsen startet formiddagen hos Creator Makerspace, der han ble møtt av blant andre ordfører Christine Sagen Helgø og et bredt utvalg av Stavangers innovatører.

En ny tid

– Det skjer mye i Stavanger nå, så det er veldig gøy. Hvis de som er her får det som de vil, så kommer dette til å bli et svært miljø for nyskaping, sier kronprinsen.

Begge de to bedriftene som fikk besøk ble startet i fjor, og har hatt stor vekst i løpet av kort tid. De jobber med ny teknologi, og går litt andre veier enn det som har blitt gjort tidligere i regionen.

– Vi er gode på entreprenørskap her, men det meste har hatt patent i oljeindustrien. Ellers har vi hengt etter, men i det siste har vi fått opp tempoet, sier Stokke.

Nøkkelen er miljøet

– Det er mer enn et kontorfellesskap – det er en samhandling mellom bedrifter som dekker hele økosystemet, sier Stokke.

Sjur Eivind Usken er gründer bak bedriften Smart Plants, som er en del av Creator Makerspace. Han sier fellesskapet har vært avgjørende for suksessen.

– Vi hadde ikke kommet så langt uten Creator Makerspace.  Her er det 200 personer som hjelper hverandre. Miljøet er alfa omega, sier Usken.

Kronprinsen har besøkt lignende miljøer i Canada og New York, og er enig i at miljøet skaper en kultur for nye ideer.