Nyheter

Vil ikke la 12 poeng bli en hvilepute

Lillehammer – Oilers 2–4. Josh Soares var tilbake etter karantene og avgjorde toppkampen mot Lillehammer i kjent stil. Likevel advarer han mot å la 12 poengs ledelse bli en hvilepute framover.

Følg RA Sporten på Facebook!

Målkongen satte inn 3-2-målet med fem minutter igjen i en tett toppkamp. Soares nyter 12 poengs ledelse og mener Oilers har jobbet hardt for det. Likevel er han helt sikkert på at dette ikke blir så enkelt i fortsettelsen som de fleste nå tror.

LES OGSÅ: Slik var kampen

– Den ledelsen betyr ingenting om vi taper et par kamper på rappen – og det kan selvsagt skje om vi ikke fortsetter å være konsentrerte, slår han fast.

Stabiliteten er forskjellen

Soares peker på at det er nok av lag i ligaen som kan slå Oilers når de er i form. Foruten Lillehammer mener han både VIF, Frisk og Stjernen ser solide ut.

– Lørenskog skal heller ikke glemmes. De har våknet. Forskjellen på oss og de andre er at vi finner måter å avgjøre jevne kamper på. Vi gjorde det nå og vi gjorde det mot Lørenskog. I den forstand har vi vært mer stabile og i en egen liga så langt. Men det vil ikke fortsette av seg selv.

De siste sesongers poengkonge var for anledningen tilbake på isen etter at forbundet omgjorde hans tre kamper lange karantene til to.

LES OGSÅ: Kristiansen mener dømmingen er svakere enn noensinne

– Det var selvsagt godt å være tilbake. Jeg brukte litt tid på å finne rytmen etter ni dager uten kamp, men det kom seg etter hvert. Tommy Kristiansen gjorde en fin jobb på målet mitt.

At han fikk tre kamper er han fortsatt dypt uenig i.

– Det var godt at de gjorde det om til to kamper, men jeg mener det ikke kvalifiserte til det heller.

Ble presset

Oilers ble tidvis presset i starten av et solid hjemmelag i Kristins hall. Spesielt i den første perioden var vertene best. Så våknet Oilers og ble bare bedre utover i kampen. Laget vant duellene og tok over.

Da Soares satte inn 3-2, med fem minutter igjen, bar det i realiteten fullt fortjent.

Dan Kissel fikk sette den siste spikrene i åpent mål helt på tampen.

Fornøyd

Pål Gulbrandsen likte måten Oilers kjempet seg inn i kampen mot Lillehammer.

– Vi startet svakt, men Ruben Smith holdt oss inne i kampen. I den første perioden hang vi etter både i spill med og uten puck. Så samlet vi oss og spilte to veldig gode perioder. Vi begynte å vinne duellene utover i kampen, sier Gulbrandsen.

Han skryter også av overraskelseslaget Lillehammer.

– De hadde ni strake. Dette var en god motstander.

At Oilers nå leder ligaen med 12 poeng mener han er omtrent uten betydning. Gulbrandsen vil heller ikke høre snakk om at ligaen er blitt svakere.

– Det er bare dere som lager saker på at ingen klarer å henge på oss – bare fordi vi har vunnet noen kamper nå. Vi må jobbe hardt for poengene. Kvaliteten på de andre er ikke dårligere, mener Oilers-treneren.

Kampfakta:
Ishockey, Get-ligaen
Lillehammer – Oilers 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)
1948 tilskuere
Mål: 1. periode: 0-1 (10.49) Scott Macauley (Dan Kissel, Mark Van Guilder), 1-1 (14.25) Joachim Jensen (Simen Thoresen Rønold, Brett Cameron), 2-1 (19.21) Stian Nystuen (Cameron, Stephan Vigier).
2. periode: 2-2 (36.10) Eirik Salsten (Josh Soares, Mats Larsen Mostue).
3. periode: 2-3 (55.21) Soares (Salsten, Tommy Kristiansen), 2-4 (59.13) Kissel (Timothy Kunes).
Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Robin Berg, Stjernen.
Utvisninger: Lillehammer 1 x 2 min. Stavanger 4 x 2 min.

Mer fra Dagsavisen