Nyheter

Raser over dømming og sommel i forbundet

Oilers - Manglerud Star 2-1. Vellet av Oilers-utvisninger har ført Tommy Kristiansen til bristepunktet. Pål Gulbrandsen kokte fordi anken om karantene for Josh Soares ikke ble behandlet før kampstart.

Selv om Oilers vant nok en gang i serien, var det helt andre ting som var tema etter kampen.

Samme gamle historie

Laget pådrar seg utvisninger som aldri før – på tross av at de er helt suverene i Norge. Temaet har vært en gjenganger i flere år, men det bare fortsetter. I går ble det åtte utvisninger mot MS. Tommy Kristiansen, som ikke har pådratt seg mange utvisninger for å være ham i år, er helt på bristepunktet.

– At vi nok en sesong spiller mye mer i undertall enn i overtall, synes jeg er under enhver kritikk. Dommerne får panikk. Vi er bedre trent og vinner mer dueller enn andre lag, men bare vi er litt på kanten er det vi som blir tatt, sier Kristiansen – og fortsetter:

– Jeg synes dømmingen så langt i år har vært svakere enn noensinne, og det er jeg ikke redd for å si høyt.

Kaptein Kristian Forsberg er litt rundere i kantene, men innrømmer også at han er oppgitt.

– Noen ganger føler jeg det er urettferdig, men i dag fikk vi også spille i overtall. Jeg er ikke overrasket over at dette er et tema igjen, men noen utvisninger kan vi nok luke bort.

Fikk ikke beskjed

En ting Oilers ikke kan gjøre så mye med er forbundet.

Lørdag fikk Josh Soares matchstraff og ble ilagt tre kampers karantene. Oilers anket direkte, men fikk ikke noe svar før kampen i går. Rettssikkerheten er dermed i praksis lik null. Dommersjef Geir Thomas Olsen hadde ikke tid til å snakke med RA før avisen gikk i trykken, men erkjenner i en sms at anken ikke ble behandlet av «Fornyet Behandlingsutvalg» før kampstart.

– Jeg måtte selv ringe dommersjefen ti minutter før laget ble meldt inn. Det ødelegger forberedelsene både for Josh og laget. Det holder bare ikke mål, tordner Gulbrandsen.

Om anken ikke tas til følge, må Soares stå over nok en kamp. Det blir toppduellen mot Lillehammer søndag. Nå mistet han uansett muligheten til å spille mot MS dersom anken blir tatt til følge.

Solide i undertall

Trener Pål Gulbrandsen var misfornøyd med mye etter kampen mot MS. Offensivt kladdet det i store perioder og serielederne var langt ifra direkte nok mot et hardtkjempende M/S.

Det han likevel var fornøyd med var hvordan Oilers løste oppgaven da det måtte spille i undertall – og det ble noen av dem i løpet av kampen.

– Vi var meget solide i undertall, sier Gulbrandsen.

Han mener ikke laget var udisiplinerte som pådro seg så mange utvisninger, men vil ikke syte ytterligere over tendensen med at Oilers må spille mer i undertall enn overtall.

Kampfakta:

Ishockey, Get-ligaen
Oilers–Manglerud Star 2–1 (2-0, 0-1, 0-0)
DNB Arena, 3658 tilskuere
1. periode: 1–0 (9.12) Tommy Kristiansen (Sveum, Macaulay), 2–0 (13.55) Kristian Forsberg (Kunes, Kissel).
2. periode: 2–1 (33.52) Eric Backman (Person, Ratejczak)
3. periode: ingen mål.
Dommere: Lassa Westby og Mads Fransen
Utvisninger: Oilers 8x2 minutter. M/S 7x2 minutter
Skudd: 33–21

Mer fra Dagsavisen