Nyheter

Lura Bulls går for rosa

Det er ikke hver dag amerikansk fotball og brystkreft nevnes i samme åndedrag. Guttene i Lura Bulls tar av seg de smaragdgrønne skjortene sine og kler seg i rosa for kreftsaken.

1. oktober går startskuddet for Rosa Sløyfe-aksjonen til Brystkreftforeningen. Oktober skal farges rosa til inntekt for kreftsaken. Mot slutten av måneden, nærmere bestemt 22. oktober, bytter Lura Bulls ut sine grønne drakter til fordel for rosa. Det skjer i en veldedighetskamp mot Nidaros Domers, der alle inntektene fra kampen går uavkortet til Rosa Sløyfe-aksjonen.

LES OGSÅ: Elsker rosa

– For meg har oktober alltid vært måneden hvor man retter søkelyset mot kreftsaken. Særlig i USA, hvor jeg kommer fra, er det en stor ting, sier Lura Bulls-trener Alexander Durazo.
Han er ikke så opptatt av hvor mye penger de samler inn på kampen.

– Det viktigste er å skape oppmerksomhet rundt saken og lære guttene hvor viktig det er å gi noe tilbake. En del av trenerjobben er jo å lære dem å bli fine, unge menn, sier trener Durazo.

Kontrastfylt

Silje Opofte, kjent som initiativtaker til innsamlingsaksjonen Prosjekt Pupp, er med og arrangerer veldedighetskampen. Hun er selv bærer av rogalandsgenet, temaet for årets Rosa Sløyfe-aksjon. Som 25-åring bestemte hun seg for å fjerne begge brystene, etter å ha fått beskjed om at det var 87 prosent sjanse for at hun ville få brystkreft.

LES OGSÅ: Valbergtårnet «farges» rosa

– Det er gøy med kontrastene i dette; tøffe gutter skal spille kamp til inntekt for brystkreftsaken. Og et flott bidrag til saken. Til og med i dårlige tider har vi mye å gi i Stavanger, sier Opofte.

– Meningsfull kamp

At de må bruke gamle FC Show-trøyer i én kamp, lever Lura Bulls-gjengen godt med.

LES OGSÅ: Beste bart i landet

– Vi visste at det ville bli en litt mer meningsfull kamp. Når årets tema i tillegg er så alvorlig, er det fint å kunne bidra, sier Lura Bulls-spiller Magnar Hansen.

– Dessuten er det nesten bedre å vinne i rosa – og verre for motstanderen.

LES OGSÅ: Oilers i Movember-toppen

Mer fra Dagsavisen