Nyheter

– Vær med og redd liv

– Jeg oppfordrer alle til å være med på årets TV-aksjon og være med å redde liv, sier Brede Hangeland.

Bilde 1 av 4

«Sammen får vi hjelpen helt fram» er temaet for årets TV-aksjon til Røde Kors.

Brede Hangeland er en av ambassadørene for TV-aksjonen 2016. Tirsdag stilte han på «fotosession» hos Stavanger Røde Kors.

LES OGSÅ: Sandnes-elever vant innovasjonskamp

TV-aksjonen arrangeres søndag 23. oktober, og tar sikte på å gi hjelp til millioner av mennesker som er fanget mellom frontlinjene.

– Jeg ser opp til de frivillige i Røde Kors. De er helter som gjør en enorm forskjell for mennesker både nasjonalt og internasjonalt. Jeg oppfordrer alle til å bidra med det de kan: gå med bøsse, gi penger og være med å spre synlighet, sier Brede Hangeland i en pressemelding fra TV-aksjonen.

Mat, vann og medisiner

Pengene som blir samlet inn skal gå til Røde Kors sitt arbeid i ni land: mat, vann og medisiner i Syria, helseklinikker i Libanon, legehjelp i Sør-Sudan, helsetilbud for mor og barn i Afghanistan, opplæring av helsepersonell i Somalia, folkeopplysning i Myanmar, voldsforebygging i Honduras, El Salvador og Guatemala, og til integrering og helsehjelp i Norge.

LES OGSÅ: Sparket i gang TV-aksjonen på Rådhuset

Siri Kalvig stiller også opp for årets TV-aksjon og synes tematikken er viktig.

– At TV-aksjonen i år handler om flyktninger og mennesker i krig og konflikt, synes jeg er svært viktig. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv. Jeg er med og bidrar, og håper alle andre gjør det samme, sier Siri Kalvig.

Blant ambassadørene som stilte opp foan kameraet tirsdag, var Kathrine Maaseide, Lasse Matberg, Siri Kalvig, Cille Ihle, Kristin Kragseth, Erik Nevland, Bibbi og Tom Kjørsvik, spillere fra Sandnes Ulf og Viking, Hilde Selvikvåg, Fahria B. Nur og Torunn Egge Roux.

LES OGSÅ: P3-profiler klare for Nordsjørittet

Mer fra Dagsavisen