Nyheter

– Boligkjøperne beveger seg ned fra gjerdet

Daglig leder, Michael R. Myhre, i Eie Eiendomsmegling er ikke overrasket over en økning både boligpriser og salg i august.

Boligprisene økte med 1,3 prosent i Stavanger forrige måned. Det ble solgt 213 boliger i august, en økning på 30 prosent i forhold til samme måned i fjor. Det kommer fram i Eiendom Norges boligprisstatistikk som ble publisert i går formiddag.

– Basert på egne og mine kollegers erfaringer den siste tiden, så var det ikke overraskende. Det har vært bra bevegelse i markedet i august, og det gjenspeiles i statistikken, sier Myhre til RA.

LES OGSÅ: Tror på bra bolighøst

– Ned fra gjerdet

Eiendomsmegleren forteller om flere folk på visningene, og om interesse som i økende grad blir omsatt i handling i løpet av årets siste sommermåned.

– Det virker som om en del kjøpere nå beveger seg ned fra gjerdet de har sittet og ventet på. Etter hvert som månedene har gått og prisfallet har flatet ut, er det flere og flere som ser et marked som stabiliserer seg. Og det fører til at flere kjøpere kommer i spill igjen, sier Myhre.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 100 dager, mot 37 dager i landet under ett.

– Det tar med andre ord fortsatt over tre måneder i snitt å selge en bolig i Stavanger, men også omsetningstiden går framover, sier Myhre, og peker på at gjennomsnittsomsetningstiden i juli var 130 dager.

LES OGSÅ:

213 salg i Stavanger

Det ble solgt 213 boliger i Stavanger sist måned, en økning på 30,7 prosent sammenlignet med august i fjor.

Ved utgangen av måneden var det 556 boliger til salgs, noe som er 35,7 prosent færre enn for ett år siden.

LES OGSÅ:

3 mill. for snittbolig

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster 3.050.000 kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Stavanger er nå lavere enn gjennomsnittet i landet.

– Det er mer tydelig nå at aktiviteten har tatt seg kraftig opp i Rogaland. Det selges vesentlig flere boliger enn på samme tid i fjor og antall boliger for salg har sunket kraftig gjennom året. Vi forventer at prisutviklingen i regionen de neste månedene i større grad vil nærme seg landsgjennomsnittet, sier Christian Vammervold Dreyer, direktør i Eiendom Norge.

LES OGSÅ:

Mer fra Dagsavisen