Nyheter

Stjal fotoutstyr for millionbeløp

Tyver brukte stjålet bil som rambukk da Stavanger Foto ble utsatt for innbrudd natt til mandag. Dette er det andre grove innbruddet på få dager etter at Expert Forus også ble utsatt for lignende sjokkbrekk i helgen.

1 av 3

Følg RA på

og

Klokken 03.09 natt til mandag fikk politiet melding om at en stjålet bil ble rygget inn i fotobutikken.

Tyvene skal ha fått med seg varer for flere millioner kroner fra Stavanger Foto, nær Romsøegården.

I 4.30-tiden arbeidet politiet fortsatt med søk og sporsikring etter det grove innbruddet.

– Vi har ikke så mye å gå etter og har også prioritert å sikre spor på åstedet. De vil bli grundig undersøkt etter hvert. En del av det vi vil se på er opptak fra overvåkingskameraer i området, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt til NTB natt til mandag.

LES OGSÅ: Brukte bil som rambukk i Expert-brekk

Mobile vinningskriminelle

Politiet antar at gjerningsmennene har forsvunnet fra stedet i en annen bil.

– Vi tenker både på mobile vinningskriminelle og lokale gjerningsmenn. Vi må sjekke ut dette litt mer, men holder foreløpig alle muligheter åpne, sier operasjonslederen.

Ligner Expert-brekk

På få dager er to forretninger i Stavanger-området blitt utsatt for svært grove og svært like innbrudd.

Natt til lørdag tømte tyver en Expert-forretning på Forus for opp mot hundre laptoper etter å ha brast en stjålet varebil gjennom en av portene inn til butikklokalet.

Politiet har hånd om begge kjøretøy som vil bli gjenstand for tekniske undersøkelser.

– Nattens innbrudd ligner veldig på sjokkbrekket som var i Expert-butikken på Forus natt til lørdag. Det er også uoppklart, men fremgangsmåten er den samme, sier Stavik.

Innbruddet på Forus ble meldt inn til politiet klokka 3.26 natt til lørdag. I tillegg til de bærbare PC-ene, tok gjerningsmennene ifølge butikksjefen også med seg mobiltelefoner, i alt varer for rundt 200.000 kroner.

(©NTB)