Nyheter

– Stadig vanligere å ansette uten utlysning

Truls Nordahl mener det blir mer normalt å ansette søkere som henvender seg direkte til firmaer uten noen formell utlysning av stilling.

Truls Nordahl, NAV-direktør i Rogaland, påpeker at nedgang i utlyste stillinger ikke nødvendigvis innebærer færre ansettelser. Han understreker blant annet at det blir stadig vanligere å ansette personer som henvender seg direkte til firmaer, samtidig som stillingsutlysninger i sosiale medier blir mer normalt. Foto: Arne Birkemo

Av: Eigil Kloster Osmundsen

– Vi konstaterer at utlyste stillinger går ned. Allikevel er det min oppfatning at det er overraskende mange i forhold til dagens situasjon. Reduksjonen i antall stillinger er ikke nødvendigvis det samme som mindre stillinger. En del lar være å lyse ut fordi kvalifiserte søkere henvender seg direkte, sier Truls Nordahl, NAV-direktør i Rogaland, til RA.

LES OGSÅ: – Det er en ledighetskrise

I perioden juni 2015 til februar 2016 ble det lyst ut 5904 stillinger, som innebærer en reduksjon på 1520 stillinger sammenlignet med samme periode i det forrige året.

– Ikke en altfor stor andel

– Utlyste stillinger regnes ofte som et sted mellom 30 og 50 prosent av reelt ledige stillinger. Det betyr at veldig mange bruker sosiale medier eller lar være å lyse ut stillinger, men istedenfor ansetter de som henvender seg for å finne aktuelle kandidater, sier han videre.

LES OGSÅ: – Ikke glem de «skjulte ledige»

Nordahl påpeker at det fortsatt må være relativt mange firmaer som fortsatt ansetter nye medarbeidere. Årsaken til denne påstanden er at det er en ganske stor avgang til jobb, ettersom arbeidssøkende forsvinner fra NAV sine registre.

– Omstilling nødvendig

– Jeg tenker at det som har skjedd innen oljesektoren i stor grad er snakk om nødvendige kostnadsreduksjoner. Her har mange stillinger forsvunnet ut uten å bli erstattet. Vi er derfor avhengig av en omstilling for å nå målet om 10.000 nye arbeidsplasser innen 2020, som er målsettingen, sier Nordahl.

– Ledigheten øker fortsatt

– Til tross for at det nå er mange som får seg fast jobb, øker fortsatt arbeidsledigheten i regionen. Dette er en negativ utvikling, som det må gjøres noe med umiddelbart, sier han.

Ifølge Nordahl er omstilling det viktigste tiltaket for å redusere arbeidsledighen på lang sikt.

– Sett i gang vedlikehold

– På kort sikt er det viktig at kommunene i større grad kan få midler til å sette i gang små vedlikeholds- og investeringsprosjekter. Dette kan være et godt bidrag i nedgangstidene, men det vil aldri føre til at vi ikke må i gang med en omfattende omstilling. Innovasjon og omstilling tar lang tid, så her kreves det en solid dose tålmodighet dersom vi skal lykkes, sier Nordahl videre.

– Ikke gi opp

Nordahl har full forståelse for at arbeidsledige som har gått lenge ledige begynner å miste motivasjonen. Han er imidlertid klar i sin tale på at det handler om å være tålmodig.

– Rådet mitt til mannen i gata som har mistet jobben sin er å være aktiv innen jobbsøking – både innenfor utlyste stillinger og nettverk – slik at flere vet om deg, sier han.

Nordahl understreker viktigheten av å ikke legge seg ned og gi opp når nok en jobbsøknad blir avslått.

– Når en har gått lenge uten arbeid, er det lett å gi opp, men de som har en høy aktivitet innenfor dette feltet har sjansen til å lykkes, avslutter han.

LES OGSÅ: Arbeidsledigheten økte 65 prosent