Nyheter

17. mai fra nutene i Sandnes

Sandnes satser på TV-sendinger fra de syv nutene.

Togene er avlyst. Arrangementer i skolegårder er avlyst. Man kan ikke samle mer enn fem personer i hagen eller på terrassen. Alt på grunn av koronapandemien. Det er grunn til å frykte en stusslig 17. mai-feiring i år. 17. mai-komiteen i Sandnes, og leder Pål Morten Borgli (Frp), vil gjøre alt de kan for å hindre en kjip nasjonaldagsfeiring i Sandnes.

– 17. mai-komiteen er en gjeng med full av energi og løsninger. Sammen med innbyggerne skal vi lage en 17. mai som skal kjennes på kroppen, sier Borgli til RA.

LES OGSÅ: Avlyser 17. mai-tog – slik blir feiringen

Måtte finne en «Sandnes-greie»

Komiteen hadde møte tirsdag. Nå foreligger det store planer om TV-sendinger fra de syv nutene i Sandnes.

– Det blir ingen marsjering i tog. Da må Sandnes finne vår egen greie. Komiteen har tenkt på hva Sandnes er og hva vi leverer til regionen. Jo, det er naturen, sier Borgli.

Nå er komiteen i gang med å kartlegge ulike personer og aktører som kan bidra til sendingene på de ulike nutene rundt byen, i tillegg til samarbeid med ulike mediehus.

– Vi utfordrer spreke folk og kulturaktører til å være med og finne på noe kjekt på nutene, sier Borgli og inviterer interesserte til å ta kontakt.

– Så har vi også et av verdens beste droneselskap i Sandnes, slenger Borgli kryptisk ut.

Men gaukene skal ikke bare få servert på nasjonaldagen. De må også bidra, mener komitélederen.

– Jeg håper at folk pynter terrasser, hager og gårdsrom litt ekstra denne dagen.

LES OGSÅ: Satser på å arrangere årets ONS som planlagt

Den nye rådhusplassen utenfor Sandnes rådhus i indre Vågen kan muligens fungere som en base for sendingene.

– Rådhusplassen skal stå ferdig til 17. mai. Plassen like utenfor det nye rådhuset og havnepromenaden blir en festplass med mange muligheter, sier Borgli.

Tar form i Stavanger

Det blir også TV-sendinger i Stavanger, som RA har skrevet tidligere.

– En live-sending fra konserthuset, samt en digital folkefest som blir tilgjengelig for alle. Vi jobber med innholdet og detaljene. Kommunen samarbeider med Stavanger Aftenblad, sier komitéleder i Stavanger, Ann Sesilie Tekfeldt (Ap) til RA.

Mer fra Dagsavisen