Nyheter

1501 færre arbeidssøkere i Rogaland enn i forrige uke

Arbeidsledigheten i Rogaland synker igjen, men Nav Rogaland mener det vil ta lang tid før vi er tilbake på nivået før koronapandemien.

– Ledigheten faller både blant helt og delvis ledige, og i alle yrkesgrupper. Næringene reiseliv og transport, og butikk- og salgsarbeid har hatt svært høy ledighet. Det er positivt at den største nedgangen er å finne i disse yrkergruppene, sier direktør i NAV Rogaland, Merethe P. Haftorsen i en pressemelding i forbindelse med Nav Rogaland sine ledighetstall.

Tirsdag 9. juni er det registrert 27.514 arbeidssøkere i Rogaland. Det er en nedgang på 1501 personer siden forrige uke. Det utgjør en andel på 10,8 prosent av arbeidsstyrken i Rogaland som enten er delvis eller helt ledige.

14 241 personer er helt uten arbeid i Rogaland. Det er en andel på 5,6 prosent og er en reduksjon på 887 personer den siste uken. På landsbasis er 5,7 prosent helt ledige.

LES OGSÅ: Hadia Tajik tok turen til Rosenberg: - Vi risikerte å tape tusenvis av arbeidsplasser (+)

Høyest helt ledig i Sola

Sola kommune er fortsatt kommunen med høyest andel helt ledige. Per tirsdag 9. juni er 6,7 prosent av arbeidsstyrken uten arbeid.

Stavanger og Haugesund har en andel på helt ledige på henhovdsvis 6,4 og 6,3 prosent.

I Sandnes er 6 prosent helt ledige.

Haugesund, Sandnes og Gjesdal er kommunene med høyest andel delvis ledige med 5,5 prosent. Stavanger har en andel på 5,2 prosent.

LES OGSÅ: Dette er snittlønnen i Rogaland

Vil ta tid

– Koronaviruset utløste en historisk høy arbeidsledighet i Rogaland, men som nå er på vei nedover igjen. 10,8 prosent av arbeidsstyrken i fylket er enten helt eller delvis uten. Det vil ta lang tid før vi vil være tilbake på ledighetsnivået før koronasituasjonen rammet oss, sier Haftorsen.

Mer fra Dagsavisen