Nye lavtrykk kommer til Vestlandet

Det blir en liten pause mandag. Deretter er det varslet nye lavtrykk inn over Vestlandet og Møre og Romsdal med byger og vind.

Den første runden med lavtrykk som gir nedbør og nærmest høststorm med vind på mellom 25 til 35 meter i sekunder, er ventet å løye fredag formiddag.

Farevarselet var på oransje nivå fra Hordaland til Trøndelag sør for Trondheimsfjorden.

– Deretter blir det litt opphold, men med enkelte regnbyger fredag, lørdag og søndag. I indre strøk blir ganske fint og det er gode temperaturer, sier Ragnhild Nordhagen, statsmeteorolog i Meteorologisk institutt.

Meteorologen varsler et ordentlig opphold tidlig mandag og så kommer det et nytt lavtrykk utpå dagen som gir nedbør og økende vind. Dette været trekker nordover og når Nord-Norge i løpet av mandag kveld og tirsdagen.

20 grader

Temperaturene vil ligge på rundt 12 til 17 grader på Vestlandet de neste dagene. Lokalt kan det bli varmere, på steder det ikke kommer særlig nedbør.

– Søndag kan bli en dag hvor det bikker 20 noen steder i indre strøk på Vestlandet. Men de fleste har vel vært godt vant med temperaturene nå. Mandag blir det synkende temperaturer igjen ut mot ettermiddagen og i starten av neste uke, sier Nordhagen.

Preger landet

Lavtrykkene fra Vestlandet var ventet å ville prege hele landet både før og etter helgen.

Rundt Oslofjorden var det sendt ut farevarsel. Vind i opptil 20 til 25 meter per sekund, er uvanlig for området.

– Styrken i vinden er mer som en høststorm. De mange som har satt ut hagemøbler og trampoliner må være obs på at vinden kan ta tak. Man bør fest løse gjenstander, var beskjeden til østlendingene.