Ny VM-utklassing av håndballjentene

Bestevenninnene Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal kickstartet Norge på vei mot 34-16 over Tsjekkia. De to scoret ni av de 13 første norske målene i VM-kampen.

Tekst: NTB

Mørk var ivrigst med seks fulltreffere på bare et kvarters spill. Oftedal ble kåret til banens beste av en jury i hallen.

Keeper Katrine Lunde fortsatte ferden på sin VM-sky og reddet og reddet.

Makker Kari Aalvik Grimsbø spilte strålende det første kvarteret av 2.-omgangen, men så ble hjelpen fra forsvaret (tilnærmet norsk B-oppstilling etter hvert) litt borte. Dermed falt redningsfrekvensen hennes noe.

Veronica Kristiansen er tilbake på toppnivået fra Champions League i høst. Hun scoret seks ganger bare i 1. omgang. Etter den ledet Norge 20-7.

Kampen var ikke spennende. Motstanden blir langt, langt hardere senere i mesterskapet.

Uten feil?

Muligheten for at Norge råkjører gjennom VM uten annet enn seirer, er likevel ganske god. Fredag går gruppefinalen mot Sverige. Svenskene har en rekke tap mot Norge i mesterskap. Senest brutale 20-33 i Rio de Janeiro-OL.
I intervjusonen etter svenskenes kamp mot Argentina var det ikke mye som tydet på at Sverige skal vinne. Kroppsspråket til mange av de svenske spillere lyste: – Dette går nok ikke.

Norge blir kjempefavoritt, og det må trolig en kollektiv kollaps til for å unngå seier.

Det ender med norsk gruppeseier ved uavgjort eller seier.

Best

Om Norge sto for det meste av underholdningen, kom kampens perle fra en tsjekkisk hånd. Veronika Malá hentet ned en kontringspasning mens hun var i luften og sendte ballen i mål med ryggen mot Lunde.

Heidi Løke var tilbake mot Tsjekkia etter en hissig pizza-matforgiftning. Emilie Hegh Arntzen trenger litt mer tid, men skal være spilleklar fredag.

Håndballjentene slo torsdag også sin rekord i antall kamper på rad uten tap. Den lyder nå på 29. Under Marit Breivik var rekken oppe i 28 to ganger (2004-05 og 2008-09).

Det er ikke klart hvilken dag Norge spiller åttedelsfinale og mot hvem, men stedet er spikret. Det skjer i Leipzig søndag eller mandag.

Uansett hvem som møter Norge, så vil de grue seg som om de skulle til tannlegen for en rotfylling.