De to ordførerne, Ole Ueland fra Sola og Christine Sagen Helgø fra Stavanger, åpnet den nye terminalen på torsdag. Foto: Roy Storvik

Ny utenriksterminal endelig klar

Ny utenriksterminal skal gi løft til hele regionen med flere direktefly.

Av: Sindre Andersen

Med ordfører fra både Stavanger og Sola til stede var det stor stas da den nye terminalen offisielt ble åpnet torsdag. Mat og drikke med internasjonalt preg satte standarden for den nye utenriksterminalen.

– Vi har utvidet for å bli bedre og for å kunne ta imot flere. Nå jobber vi for å få inn nye flyselskaper med nye destinasjoner. Allerede tirsdag åpnes ny rute til Newcastle, sier sjef for forretningsutvikling ved Stavanger lufthavn, Elisabeth Strømstad, til RA.

LES OGSÅ: Ny direkterute til Newcastle

Klippet snoren

Christine Sagen Helgø (H) og Ole Ueland (H) var godt fornøyd med det de fikk se. I stil med flyplassen, samarbeidet ordførerne da de klippet snoren for den offisielle åpningen.

– Dette ser veldig bra ut, og jeg er glad for all satsingen som har blitt gjort for å forbedre flyplassen vår, sier Sagen Helgø til RA.

Hun mener satsingen kan gi regionen et nødvendig løft i riktig retning.

– Den nye utenriksterminalen vil bli viktig for bedriftsnæringen i regionen. Flere direkteruter åpner for flere muligheter, sier Sagen Helgø.

LES OGSÅ: Drømmer om disse direkterutene

Ueland er også klar på viktigheten av den nye terminalen som en inngangsport til regionen.

– Flere direkteruter vil hjelpe regionen og gjøre den enda mer attraktiv for både næringsliv og turisme, sier Ueland til RA under åpningen.

Første steg

– Jeg er stolt og takknemlig, sier Leif Anker Lorentzen, direktør ved Stavanger lufthavn. En god lufthavn som kan gi en god velkomst betyr mye, mener Lorentzen.

– Dette er første steg for å bringe Stavanger lufthavn opp i den øverste divisjonen, sier Lorentzen til RA.

Følg RA på Facebook og Twitter!