Ishockey

Ny stjernesmell for Oilers

To kjappe utvisninger, begge av det litt tvilsomme slaget, avgjorde kampen i Stjernehallen. Hjemmelaget benyttet muligheten til å snu kampen i fem mot tre. De to andre målene kontret de inn.

Bilde 1 av 2

Viktige hendelser:

60. min: Dette blir tap. Dessverre.

58. min: Utvisning for å lempe pucken over vantet. Oilers fem mot fire, eller seks mot fire i drøye minuttet.

58. min: Oilers trykker voldsomt på, men de får ikke pucken inn. Hvilken keeper Hjelle er!

54. min: Tar Thoresen ut Ruben snart? Drøye fem minutter igjen.

50. min: Det begynner å haste skikkelig for Oilers om de skal ha med seg poeng fra Stjernehallen.

48. min: Nydelig raid av Trettenes, men nok en gang tar Hjelle seg av pucken.

46. min: Utrolig at ikke Oilers scoret i tre mot en. God keeper og litt unøyaktig pasningsspill.

41. min: Røste Fossen ut etter krysstakling. Oilers i undertall igjen.

3. periode:

40. min: Så kokte Cornet litt over, men fikk med seg en Stjernen-spiller i utvisningsboksene.

39. min: Utrolig sjanse for Cornet, men Brady Hjelleernen-målet er både god og heldig.

36. min: Hoeffel fikk kjempepasning fra Soares, men ble blokkert like foran målet.

33. min: Cornet i litt småkrangel etter en tøff takling i vantet. Det roer seg. Ingen utvisninger.

31. min: MÅÅL! 3–1. En kontring tatt rett ut av læreboka. Tunnel på Bruneteau før Wennerstrøm får pucken ute til høyre. Kanskje burde Ruben Smith tatt den?

29. min: Stadig godt trykk fra hardtarbeidende Oilers, men Stjernen får lempet unna. Kan de holde helt hjem?

24. min: Stor Oilers-sjanse, men keeper får blokkert til slutt.

24. min: Thoresen har byttet ut Hoeffel i 1. rekken med Røste Fossen.

21. min: Frisk start av Oilers. De har tydelig bestemt seg for å trykke hjemmelaget enda tøffere foran eget mål.

2. periode:

20. min: Oppgiret spill av Oilers som havnet på etterskudd i løpet av to minutter. Stjernen har vært giftige når de setter full fart i kontringene. Utvisningene til Medhus og Johannessen ble fatale.

15. min: MÅÅÅL! 2–1. Hjemmelaget i fem mot tre, og det holdt Oilers' Soares, Cornet og Solberg ut i litt over minuttet. Så satt den bak Smith.

14. min: Henrik Medhus og Johannes Johannessen ryker ut etter to uklare situasjoner. Det så rart ut at JJ måtte ut.

13. min: MÅÅL! 1–1. Stjernen overrumpler Oilers, kommer fire mot to og lurer et håndleddsskudd ned i Ruben Smiths lange hjørne.

12. min: Strålende forsvarsspill av Oilers i fire mot fem. Forsberg ruler.

10. min: Stian Høygård må ut for hekting.

8. min: Stjernen har roet seg litt, og det ser ut som Oilers har bra kontroll inn mot halvspilt 1. periode.

4. min: Ruben Smith fikk opp varmen minuttet etter ledelsen. Hjemmelaget trykket voldsomt på, og skapte flere gode muligheter.

3. min: MÅÅÅL!  0–1. Oilers åpner målkontoen ved Phillipe Cornet.

2. min: Energisk start av Oilers uten at de har fått noen åpne muligheter ennå. Stjernen-spiller ut. Overtall for Oilers.

Før kampen:

NB! Mike Hoeffel har fått sjansen i 1. rekken med Soares og Tommy K. Det blir en spennende kombinasjon. Ruben Smith vokter buret fra start.

Oilers stoppet tapsrekken mot Lillehammer i helgen. Nå er det Stjernen i Stjernehallen i kveld, og «bøllen» Tommy Kristiansen er tilbake.

– Jeg er den jeg er, og kommer ikke til å forandre spillestilen min, men jeg kan love at jeg ikke skal ta noen fighter nå inn mot sluttspillet, sier sarpingen til RA.

Bare Kongsvinger er dårligere enn Stjernen på egen is. Det tror ikke Kristiansen har så mye å si for denne kampen.

– Vi har slitt litt med Stjernen denne sesongen, men nå begynner det å dra seg til mot sluttspill. Selv om Stjernen er flinke til å få maksimalt ut av dømmingen, skal vi slå dem i kveld. Det må vi for å sikre oss seriegullet så raskt som mulig.

Stjernen står med tre strake tap før denne. Peter Wennerström har levert målgivende assist i de fire siste kampene.
Med sine 159 scoringer er Oilers det laget som scorer aller flest mål i ligaen.

I tillegg til å få Tommy K med igjen, fikk Oilers også Stian Høygård tilbake etter skade mot Lillehammer sist.

– Har det vært kjedelig å være utestengt?

– Det er alltid kjedelig. De andre må bare steppe opp når jeg ikke er med for å lage gruff foran kassen. Jeg tror vi har gått i den fellen å undervurdere Stjernen tidligere i år. Det må vi unngå i kveld, sier Tommy K.