Ny måling: Ap tilbake ti prosentpoeng fra forrige kommunevalg

Arbeiderpartiet får sin laveste oppslutning noen gang på TV 2s siste kommunevalgbarometer, mens Senterpartiet får den høyeste oppslutningen.

Sammenligner man med resultatet ved forrige kommunevalg, ligger Ap an til å gå tilbake med ti prosentpoeng. Så stor nedgang har aldri skjedd før i et norsk kommunevalg, ifølge TV 2.

– Det er en altfor dårlig måling, og vi har en ambisjon om å ligge høyere på valgdagen. Nå er vårt fokus å få fram de lokale sakene og å få fram våre ordførere og ordførerkandidater, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng.

Partiet får en oppslutning på 23,0 prosent på augustmålingen, en tilbakegang på 2,6 prosentpoeng fra forrige måling i juli. Et slikt resultat vil være Arbeiderpartiets dårligste kommunevalg noensinne.

Heller ikke Frp har blitt målt lavere enn nå på TV 2s kommunemålinger. Partiet får en oppslutning på 6,3 prosent, en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng fra juli.

Senterpartiet går mest fram på målingen og ligger an til å nær doble oppslutningen om man sammenligner med resultatet på 8,5 prosent i forrige kommunevalg. Partiet får en oppslutning på 16,0 prosentpoeng på målingen, en framgang på 2,3 prosentpoeng siden juli.

Høyre er det eneste av regjeringspartiene som går fram på målingen, med 1,1 prosentpoeng, og ender med 20,6 prosent.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger på målingen (endring siden juli i parentes): SV: 7,3 prosent (+1,5 prosentpoeng), MDG: 7,0 (+0,8), Rødt: 5,1 (0), KrF: 3,4 (-0,3), Venstre: 2,9 (-0,9), FNB: 3,4 (-0,1), andre: 5,1 (-0,3).

(©NTB