Stavangerens versjon av «Don’t dress for dinner» har fått navnet «Rålls te fjells», og rollene spilles av Øyvind Angeltveit, Rudi Bjørknes Gundersen, Sigrun Eriksen, Kristin Svensen, Torfinn Nag og Elisabeth Berg og tar plass på en hytte i Sirdalen. FOTO: TONE HELENE OSKARSEN

Ny humorforestilling på Stavangeren

I mars er det premiere på «Rålls te fjells». En forviklingskomedie som har utroskap, kokkelering og en hytte i Sirdalen som hovedingredienser.

«Rålls te fjells» er navnet på den nye komedien som settes opp i mars, og er Humorhuset Stavangerens versjon av Marc Camolettis klassiker «Don’t dress for dinner». Det er husets Pål Mangor Kvammen som har regi på stykket, og skal gjøre komedien så «stavangersk» som mulig.

Lokalt, men originalt

– Det er viktig å lage historien lokal, og å gjøre det til vårt eget, men uten å miste originalen, sier Kvammen, og legger til at de valgte å sette opp forestillingen på Stavangeren av den enkle grunn at de synes det er en velskreven, kjekk og morsom komedie. 

– Det er en stund siden vi har hatt denne type komedie her. Dessuten er det veldig kjekt at Øyvind Angeltveit er i byen for å jobbe med oss. Jeg er veldig glad i spillestilen hans, sier Kvammen til RA. 

– Det er veldig gøy å få være med. Jeg har jo sittet og ventet på en telefon fra Pål lenge nå, svarer Angeltveit. 

Sekskantdrama

Handlingen til «Rålls te fjells» finner sted i en hytte i Sirdal, og rollene spilles av Øyvind Angeltveit, Rudi Bjørknes Gundersen, Sigrun Eriksen, Kristin Svensen, Torfinn Nag og Elisabeth Berg.

Torfinn Nags karakter er med kona på en langvarig hyttetur. Kona skal en helg besøke sin mor. Dermed inviterer Nag sin elskerinne og en kamerat til å komme. Siden det er elskerinnens bursdag trenger de god mat, og Nag bestiller derfor en kokk til hytta. Dessverre kommer kokken før kona har dratt, og hun aner derfor ugler i mosen. Nags bestevenn, spilt av Øyvind Angeltveit, blir tvunget til å late som om kokken er hans elskerinne, for å skjule Nags spor. Etter hvert vikles alle inn i et sammensurium av løgner og forvirring på hytta i Sirdal, og det viser seg at Nag ikke er den eneste som har urent mel i posen. 

– Det er egentlig en veldig uskyldig konstruksjon for å lage ablegøyer. Det er ikke utroskapen som er i fokus, men løgnene og skjulingen – som selvsagt gjøres på en morsom måte, sier Sigrun Eriksen, som spiller kokken i stykket.

Hvem er hvem

Skuespillerne innrømmer at det ofte er vanskelig å holde latteren inne, og at det til tider kan være vanskelig å henge med i handlingen under øving. 

– Det går litt i surr helt i starten av prøveperioden rundt hvem som er hvem sin elsker og elskerinne. Men samtidig forsøker vi å gjøre handlingen klar for publikum, og det som er kjekt er at de som ser på vet mer enn karakterene underveis, sier Nag. 

– Vi ler og fniser mye mens vi øver, men vi gjør det skikkelig, og det blir bra til slutt, legger Eriksen til. 

– Ja, og dessuten ender det heldigvis godt, avslutter Nag.