Politiet tror at Tina Jørgensen kan ha blitt drept fordi hun avviste en 36-åring fra Lyngdal som var svært interessert i henne. Her fra det politiet mener er åstedet på Sølyst under etterforskningen av drapet som skjedde for 15 år siden. Foto: Alf Ove Hansen/NTB Scanpix

Ny etterforskning av Tina-saken

7-8 etterforskere starter nå en ny gjennomgang av drapet på Tina Jørgensen.

Tidligere i år leverte Seksjon for alvorlige uoppklarte saker i Kripos, den såkalte Cold case-enheten, sin rapport etter å ha gjennomgått drapssaken der Tina Jørgensen ble funnet drept 26. oktober 2000.

I rapporten anbefaler Kripos at Sør-Vest politidistrikt iverksetter videre etterforsking i et begrenset omfang.

LES OGSÅ: Jobber videre med Tina-saken

Nye øyne

Politimester Hans Vik har vært tydelig på at det er viktig at saken nå ses på med nye øyne. Det er derfor satt sammen en gruppe som består av etterforskere som ikke tidligere har vært involvert i saken. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Gruppa skal ha base i Sandnes og har så vidt startet arbeidet.

LES OGSÅ: Avdød voldtektsdømt mann trekkes inn i Tina-saken i ny bok

Hans Vik, politimester i Sør-Vest politidistrikt (th) og Espen Erdal, Kripos holdt i fjor pressebrifing om drapet på Tina Jørgensen på politihuset i Stavanger.

Dialog med Kripos

Ansvarlig jurist på saken, Unni Byberg Malmin, var før sommeren sammen med representanter fra den nyopprettede etterforskningsgruppen i møte med Kripos for å få overlevert saken.

– Her fikk vi en gjennomgang både av saken og rapporten som er utarbeidet av Kripos. I forhold til etterforskningen som er anbefalt dreier det seg i hovedsak om taktisk etterforskning og oppfølging av både gamle og nye tips, forklarer juristen.

LES OGSÅ: Cold Case-gruppen om Tina Jørgensen-saken

7-8 etterforskere

Bildet er fra etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen, som ble drept på en avsides parkeringsplass på Jæren i Rogaland høsten 2000. Foto: Roy Storvik

Den nye etterforskningsgruppa vil bestå av 7-8 etterforskere med ulik bakgrunn og kompetanse, i tillegg til ansvarlig jurist.

Det tas høyde for at hele eller deler av prosjektet vil pågå frem til sommeren 2019.

– Kripos stiller seg også til disposisjon dersom vi har behov for bistand i forbindelse med saken, opplyser Byberg Malmin.

LES OGSÅ: Fakta om drapet på Tina Jørgensen