Ny attraksjon på vei til Kongeparken

Parken har investert 30 millioner kroner i attraksjonen «Stupet», som blir landets største «dropptårn».

Onsdag lanserte Kongeparken den nye attraksjonen «Stupet», som er deres nyeste satsing. Parken har investert 30 millioner kroner i det som blir landets største «dropptårn».

Akselerasjonen man opplever i dette fallet er på over 3 G-krefter, altså tre ganger tyngdekraften eller fritt fall, skriver parken i en pressemelding.

Tårnet ruver 242 meter over havet der det står, er 80 meter høyt og blir landets høyeste dropptårn. 

På formiddagen vil attraksjonen fungere som et utsiktstårn for hele familien med spektakulær utsikt over hele Jæren, mens på ettermiddagene kan både store og små utfordre seg selv og egne grenser, ifølge Kongeparken.

– Dette blir en fantastisk ekstremopplevelse. På formiddagen kan man nyte utsikten før man heises rolig ned igjen. På ettermiddagen kan de mer eventyrlystne finne sin indre helt, sier lekemester Håkon Lund, ansvarlig for prosjektet i Kongeparken.

Én time midt på dagen vil attraksjonen også fungere som det store sjansespillet. Noen ganger vil tårnet heise folk rolig ned igjen, mens andre ganger blir det fritt fall. Du vet aldri hva som skjer. Dette blir det første dropptårnet i verden med denne kombinasjonen av utsiktstårn og dropptårn, ifølge Kongeparken.

– For å utvikle en destinasjon og en reiselivsmagnet må vi hele tiden fornye oss. «Stupet» passer godt inn i reiselivsfylket Rogaland, ved å kombinere naturopplevelser, adrenalin og heltemot, sier Lund, og legger til at med rekordøkning i turister i regionen, er tiden inne for å virkelig investere i noe ekstremt som vil vekke internasjonal interesse. 

Satser på voksne

«Stupet» er del av en satsing fra Kongeparken mot mer voksne gjester, og med mål om å trekke flere internasjonale turister til regionen. 

– Vi håper at «Stupet», sammen med andre attraksjoner vi har rettet spesielt mot de mer voksne, gjør at familien har lyst til å legge turen til Rogaland, sier Pål Winter, daglig leder i Kongeparken.

Han gleder seg til å se hvor mange foreldre som tør å ta attraksjonen sammen med resten av familien.

«Stupet» bygges for tiden i Kongeparken utenfor Ålgård, og vil åpne 13. juni. Kongeparken har første åpningsdag for sesongen 13. april, og årets sesong blir den 34. i rekken. 

Fakta om «Stupet»

* Høyde: 80 meter. Til sammenligning er Høghuset på Bryne 65 meter høyt, Ullandhaugtårnet er 64 meter og Scandic Forum Hotell på Tjensvoll i Stavanger er 60 meter høyt. 

* Høydekrav for gjester: 140 cm

* Hastighet: 125 km på to sekunder

* Høyde over havet: 242 meter

* Antall passasjerer: 24

* Program: Utsiktstårn fra kl. 10.00 til 12.00, rullett fra kl. 12.00 til 13.00 og dropptårn fra kl. 14.00. 

* Funksjonalitet: Stupet roterer rundt sin egen akse 360 grader for å gi passasjerene best mulig panoramautsikt. 

* Sikkerhetssystem: Magnetbremser

* Produsent: Funtime Gmbh, Wien