NRK: Terrorsiktede var oppført medlem av skyteklubb

Terrorsiktede Philip Manshaus (21) skal siden våren 2018 ha stått oppført som medlem av en skyteklubb i Oslo-området, ifølge NRK.

 

21-åringen skal ha hatt på seg flere våpen under angrepet på moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag. Så langt politiet har funnet ut, er det grunn til å tro at flere av dem er lovlig registrert.

– Det var flere våpen, og det var jaktvåpen, og vi antar at noen av disse våpnene var oppbevart lovlig uten at han nødvendigvis hadde tilgang til dem, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til NTB

LES OGSÅ: Farlig søvnighet

Etter det NRK erfarer, skal 21-åringen i tillegg til våpentilgangen ha stått oppført som medlem av en skyteklubb siden våren 2018.

– Tilhørighet til pistolklubb er viktig informasjon i en sak av denne typen. Utover dette blir det vanskelig å kommentere disse opplysningene, sier Kraby.

LES OGSÅ: Terrorforsker Bjørgo: – Regjeringen må lage en handlingsplan mot islamofobi

Ledelsen på skytebanen der klubben har treningene sine, opplyser til NRK at de er kjent med saken, men at de har blitt bedt om å ikke uttale seg. Heller ikke andre personer i klubben ønsker å kommentere opplysningene overfor kanalen. De henviser til politiet.

21-åringens forsvarer, advokat Unni Fries, ønsker heller ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ: Politiet vil ha en sakkyndig vurdering selv uten terrorsiktedes samtykke


(NTB)