Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix

NRK-streiken: ingen sendinger fra Rogaland

Det blir ingen tv- og radiosendinger fra NRK Rogaland med det første, heller ikke på 17. mai.

– Jeg tror ikke det blir feil å si at folk er overrasket, sier leder i streikekomitéen i NRK Rogaland, Lise Marit Kalstad, til Stavanger Aftenblad.

Avisen skriver at totalt 34 journalister fra NRK Rogaland er tatt ut i streik, noe som betyr at det verken blir TV- eller radiosendinger de neste dagene – 17. mai inkludert. 

Nettsidene til NRK Rogaland vil derimot fremdeles holdes i gang. Det blir heller ikke helt stille på radiokanelen P1. Der vil det bli spilt musikk, med noen korte nyhetsinnslag. Distriktsredaktør i NRK Rogaland, Ragnar Christensen, sier til Aftenbladet at de er usikre på hvordan de neste dagene blir.

– Vi vet ikke helt enda hvilket tilbud som vil bli gitt på nettet på NRK Rogaland, men de som er igjen vil utføre de vanlige arbeidsoppgavene, sier han til avisen.

NRK-streiken:

* Klokken 13.00 tirsdag 15. mai ble 1.700 NRK-ansatte tatt ut i streik. Dette får store konsekvenser for NRKs tilbud så lenge streiken pågår:

* Dagsrevyen og alle øvrige aktualitetsprogrammer fra nyhetsredaksjonen utgår.

* Dagsnytt-sendingene vil komme i form av helt korte oppdateringer basert på byråstoff, som blir lest opp av noen fra ledelsen.

* Alle øvrige aktualitetsprogrammer på radio – som for eksempel Her og Nå, Norgesglasset, Dagsnytt 18 og P3 Morgen, utgår.

* Sportssendinger utgår.

* Lokale sendinger fra NRKs lokalavdelinger over hele landet utgår.

* nrk.no vil kun – og i begrenset grad – bli oppdatert med nyheter fra de byråene som NRK har avtale med.

* Streiken rammer også NRKs 17. mai-sending, som blir sterkt redusert.

* NRKs sosiale medier-kontoer blir stengt.

* Alle programmer som allerede er ferdig produsert og satt opp på sendeplanen, går som planlagt. I tillegg vil det bli sendt arkivprogrammer på TV, og programmer som ligger i NRKs Nett TV-arkiver vil fortsatt være tilgjengelige der.

* NRKs radiokanaler vil stort sett kun sende musikk, med unntak av sendinger som produseres av journalister og andre medarbeidere som ikke er organisert i NJ.

Kilde: NRK, NTB, VG