Norsk Folkehjelp har så langt registrert 77 oppdrag i påsken, noe som er en kraftig økning fra fjoråret.

Norsk Folkehjelp har rykket ut til 77 oppdrag i påsken

Mest å gjøre for hjelpemannskapene i Rogaland og Hedmark.

Norsk Folkehjelp har så langt registrert 77 oppdrag i påsken, noe som er en kraftig økning fra fjoråret. Mest travelt har det vært for lagene i Rogaland og Hedmark, melder Norsk Folkehjelp i en pressemelding 1. påskedag. 

Antall oppdrag er en kraftig økning fra i fjor, da tallet var 41 på samme tid i påsken.

– I fjor var påsken veldig sein, og det var vår mange steder i landet. I år har det derimot vært strålende påskevær fra sør til nord, og det har vært særdeles mye folk ute på tur helt siden palmehelga. Da blir det naturligvis mer å gjøre for oss også, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Live Kummen, i pressemeldingen. 

Travlest har det vært for gruppene i Rogaland og Hedmark. 

– De fleste skadene har vært enten i langrennsløypene eller i skibakkene. Brudd i armer eller bein er den vanligste skaden som mannskapene møter i løpet av påsken. Vi har foreløpig ikke hatt noen leteaksjoner som er relatert til typisk påskeaktivitet, sier Kummen.

Også Røde Kors har hatt mye å gjøre. Bare i løpet av påskeaften kunne Røde Kors melde at de har hjulpet til i til sammen 145 skadetilfeller flere steder i landet. Det er over dobbelt så mange skader som påskeaften i 2017, meldte NTB lørdag. 

Ifølge oversikten deres fra klokken 18 i går hadde Oppland Røde Kors registrert flest skader med 24 tilfeller, etterfulgt av Rogaland (21) og Telemark (20).