Stavanger

Norge snudde til seier etter gnistrende god andreomgang

Med over 4500 elleville tilskuere i ryggen snudde håndballjentene Frankrikes 13-14 ledelse til pause, og vant hele 29-20 etter en veldig solid andreomgang.

Etter en veldig jevn start på kampen, der Norge hadde initiativet de første fem minuttene dro de franske jentene sakte, men sikkert i fra mot slutten av den første omgangen. Norge fikk ikke satt forsvarsspillet skikkelig, og bommet på en del opplagte sjanser selv, og det første til at Frankrike hele tiden lå et par mål foran.
Det gjorde at landslagssjef Thorir Hergeirsson tok timeout, men den så ikke ut til å hjelpe nevneverdig, da Frankrike kjapt åpnet opp en tremålsledelse. Etter en god sluttspurt gikk håndballjentene til pause med bare det ene målet å hente opp igjen i andre omgang, da stillingen til pause var 13-14.
Den ledelsen tok de norske kjæledeggene raskt igjen, og det tok ikke lenge før håndballjentene løpte sine franske motstandere i senk. Kari Aalvik Grimsbø hevet standarden helt bakerst, og gjorde sitt til at Norge bare slapp inn seks mål hele omgangen. Kombinert med et bedre angrepsspill, gjorde det at Norge til slutt vant ganske så komfortabelt 29-20.
Stine Bredal Oftedal fastsatte sluttresultatet med sin scoring tre sekunder før slutt, og ble med det også Norges toppscorer med seks mål foran Veronica Kristiansen med fem mål. Keeper Kari Aalvik Grimsbø ble kåret til Norges beste av publikum.
Norge står dermed med to seire av to mulige så langt, og møter Russland søndag kveld for sin siste kamp i turneringen.