Gunn-Rita Dahle Flesjå leder det norske landslaget i terrengsykling som skal delta i EM i Italia i slutten av juli. Foto: Norges cykleforbund

Norge med Gunn-Rita i front

Norges Cykleforbund har tatt ut 8 utøvere til EM i Terreng Rundbane som arrangeres i Italia 29-30. juli. Blant dem den evigunge mesterskapsfavoritten Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er et knallsterkt lag som reiser til EM i terreng om to uker. Vi har så langt i sesongen flere pallplasseringer i verdenscupen, medalje i VM maraton med Gunn Rita og en rekke andre sterke resultater. Vi har på bakgrunn av dette store forventninger til mesterskapet, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

Blant de uttatte finner vi tre junior - og fire U23 ryttere.

– Juniorene våre har kjørt flere internasjonale ritt og vist at de hører til den ypperste elite i juniorklassen i Europa, sier lanslagssjefen.

LES OGSÅ: Seks lokale til sykkel-EM

– Gunn-Rita kan kjempe om seieren

Evigunge Gunn-Rita Dahle Flesjå er klar for nok et mesterskap og stiller til start som en av de store medaljekandidatene.

– Gunn-Rita har allerede en medalje fra VM Maraton i juni. Hun har en 3.plass og en 2.plass i verdenscupritt og ligger nå som 4 i verdenscupen sammenlagt. De to første verdenscupene ble sterkt preget av ribbensbrudd, men hun er nå på et særs høyt nivå og kan være med å kjempe om seieren i EM, sier en optimistisk landslagssjef.

LES OGSÅ: Gunn-Rita vant medalje i VM

Disse er tatt ut til EM i terrengsykling:

Menn junior:

Tobias Halland Johannessen, Soon CK/Region Øst
Anders Halland Johannessen, Soon CK/Region Øst
Jørgen Anmarkrud, Konnerud IL sykkel/ Region Te Ve Bu

Menn U23:

Petter Fagerhaug, Lillehammer CK/ Region Innlandet
Eskil Evensen Lie, Kloppa Off Road Klubb/ Region Øst
Erik Hægstad, Lillehammer CK/ Region Innlandet
Martin Siggerud, Soon CK/Region Øst

Damer Elite:

Gunn-Rita Dahle Flesjå, Sola CK/Team Merida Gunn Rita/ Region Vest