Norge knuste Sveits i første kvalkamp

De norske håndballgutta var store favoritter mot Sveits i den første av to kvalifiseringskamper til VM, og foran et fullsatt DNB Arena skuffet de ikke. Til slutt vant Norge med seks mål, 32-26.

Anført av en glimrende Torbjørn Bergerud i åpningsminuttene føk Norge ut av startblokkene og opp i en tidlig 3-0-ledelse. Sveits kom seg selvsagt på måltavlen de og etter hvert, men Norge beholdt en to-tremålsledelse gjennom det første kvarteret.

Den ledelsen økte sakte, men sikkert ut over i omgangen. Med ett mål her og en redning der, krøp Norge i fra sveitserne. Etter 20 minutter tok Sveits timeout på stillingen 13-8.

Norge fortsatte å kjøre på etter det, og godt hjulpet av flere strafferedninger fra keeper Torbjørn Bergerud gikk Norge til pause med en åttemålsledelse på stillingen 19-11.

Norge scoret også de to første målene i den andre omgangen, som startet litt tregere enn den første. Seks minutter tok det før Sveits fikk sitt første mål, men den suverende ledelsen Norge hadde med seg fra første omgang var aldri i fare.

De norske håndballherrene gjorde akkurat det de trengte omgangen igjennom, og ledelsen vaket mellom sju, åtte og ni måls forsprang til Norge de første 20 minuttene av omgang nummer to.

Norge økte ledelsen til ti mål flere ganger i løpet av kampen, men dabbet litt av på slutten og slapp inn en del unødvendige mål slik at Sveits faktisk vant den andre omgangen med ett mål. Likevel rodde Kristian Bjørnsen og kompani inn en overlegen 32-26-seier.

Dermed sikret Norge seg et glimrende utgangspunkt foran returkampen som spilles i Zug førstkommende tirsdag 12. juni.