Annonse
Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Alexander Kristoff og Alexander Kristoff er enig om taktikken foran søndagens fellesstart. Den er foreløpig hemmelig. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Norge har flere kort å spille på

Det eneste som er klart foran søndagens fellesstart under sykkel-VM i Bergen er at den norske taktikken er hemmelig.

Annonse
Rogalandsavis

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er to gode norske kort i VM-kabalen, men landslagssjef Stig Kristiansen holder kortene tett til brystet når det gjelder taktikken.

Det samme gjelder de to norske sykkelessene. Det eneste Kristiansen vil røpe er at taktikken er lagt opp rundt de to.

Ladet opp hjemme

Alexander Kristoff dro hjem til Stavanger etter søndagens lagtempo, og har stort sett vært igjennom som om det var en hvilken som helst stor konkurranse.

– Jeg har fått trent det jeg skulle. Jeg hadde en langøkt mandag og en intervalløkt onsdag. Så hadde jeg en langøkt igjen i går med landslaget med intervaller, så treningen inn mot VM har vært ganske så standard. Nå jeg jo ikke vunnet noe VM da, så kanskje det ikke er den riktige treningen, men det slik jeg pleier å trene foran store løp som jeg har vunnet, så jeg er rimelig trygg på at det skal fungere bra, sier Kristoff til NTB.

– Hvis det kommer et større feltet så bør man være topp tre ut av den siste svingen. Det vil være høy fart på oppløpet og jeg fikk testet avslutningen på lagtempoen, la Kristoff til.

– Ventet lenge

Edvald Boasson Hagen er klar på at han er klar til VM-start.

– Dette har jeg ventet på en stund og det skal bli gøy. Det var jo utrolig liv ute i løypa onsdag, sa Edvald Boasson Hagen til NTB fredag.

– Hva med taktikken, kan du røpe noe?

– Det beste er å holde den mest mulig for oss selv, gjentok han.

Drømmer om å komme alene

Proffene starter ute på Rong på Sotra og sykler snaue fire mil før man starter på rundløypa inne i Bergen sentrum. Hver runde er på 19,1 kilometer og man sykler 17,9 kilometer før man skal igjennom elleve hele runder.

– Hva er ditt drømmescenario?

– Jeg drømmer jo om å komme alene til mål uten noen andre rundt meg. Hvis så skjer vil det ha vært et bra VM. Men det er jo en drøm, for det kommer jo ikke til å skje.
Boasson Hagen mener det vil være for tidlig å gå i «laksebakken» med snaue 11 kilometer igjen til mål. Avslutningen inn mot mål er såpass tøff, slik at ting kan skje også de siste kilometerne.

– Jeg tror det blir litt for tidlig å gå der. Det er en hard løype så skal bli spennende å kjøre, sier rudsbygdingen.

Forhåndsfavoritter

Regjerende mester Peter Sagan og OL-vinner Greg Van Avermaet er blant de store forhåndsfavorittene også hos Kristoff og Boasson Hagen.

– Sagan, belgierne med Greg (Van Avermaet), Matthews, Kwiatkowski. Det er mange sterke ryttere som kan vinne. Vi har også et par her fra Norge som kan vinne. Dette er en typisk mesterskapsløype egentlig, sa Kristoff.

– Jeg tror vi må se opp for Sagan, Trentin og Michael Matthews, spådde Boasson Hagen. 

Rasch er med

Stig Kristiansen vil ikke være alene i den norske laglederbilen som følger syklistene underveis. Han får selskap av Skys sportsdirektør Gabriel Rasch.

– Rasch er en dyktig mann og bra å få med seg. Han kjenner jo de fleste i feltet i World Touren blant proffene så han kan bidra med mye kunnskap. Det er helt klart en fordel å være to mann og snakke sammen.

– Vi syklistene kommuniserer med å snakke sammen, men det avhenger jo litt av løpssituasjonen. Det gjelder mye å kjøre på følelsen, men vi har jo også radiokommunikasjonen med hverandre og bilen.
 

Annonse