Gunnar Blombäck tror hans tidligere elev i Viking, Gøran Søgard Johannessen, vil ta flere skritt på den internasjonale scenen under årets mesterskap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Norge er absolutt med i favorittsjiktet

Tidligere Viking-trener Gunnar Blombäck mener fem-seks lag kan ta gull, og at hans tidligere elev Gøran Søgard Johannessen kan ta det neste steget på landslaget under EM.

Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Fredag kveld åpner Norge EM i håndball mot selveste Frankrike, i det som er en reprise på fjorårets VM-finale. Vinner Norge den er veien åpen, men tidligere Viking-trener Gunnar Blombäck tror Norge vil være blant de beste nærmest uansett.

– Det er vanskeligere å tippe en klink favoritt enn på lenge, da flere nasjoner går gjennom et generasjonsskifte. Men Norge er med i favorittsjiktet, sammen med Frankrike, Kroatia, Danmark, Sverige og Tyskland, sier Blombäck til RA.

LES OGSÅ: Håndballgutta tapte generalprøven

Skryter av lokal trio

Svensken sier at Norges nøkkelspillere må prestere, og sier at spillere som Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud og Kent Robin Tønnessen blir avgjørende.

– Hvis nøkkelspillerne spiller bra kan de dra med seg resten av laget. For vår egen del er jeg helt sikker på at Kristian Bjørnsen kommer til å levere på et stabilt høyt nivå. Espen Christensen må ta sjansen hvis Bergerud ikke lykkes, sier han og fortsetter:

– I tillegg forventer jeg at Gøran Søgard Johannessen tar det neste steget på landslaget. Han har vært bærende for topplaget GOG i Danmark, og kommer til å ta flere skritt på landslaget hvis han får et mesterskap uten skader og sykdom, sier Blombäck.

LES OGSÅ: Håndballgutta ble årets lag

Har takket nei til flere tilbud

63-åringen kommer også med en advarsel.

– Selv om Norge har gjort det bra i flere mesterskap på rad, er motstanderne nå mer forberedt og tar Norge mer på alvor enn noen gang. Det må også tas med i beregningen, sier «Blommen».

Etter 14 år som trener i Viking var det over for Gunnar Blombäck i april i fjor. Siden har han fått flere tilbud om å gjøre comeback i trenersirkuset.

– Jeg har mange baller i luften, men har ingen håndballoppdrag per nå. Jeg har fått en del forespørsler fra høyeste nivå i Sverige, men har takket nei, forteller Blombäck som sier at han ikke har noen sure miner etter Viking-exiten

LES OGSÅ: Tapte for Frankrike uka før EM-starten