Andreas Nordvik må vite at han er ønsket av klubben, og hvilke planer det er for å gjenreise Viking, før han vil begynne å tenke på å ta noen avgjørelse rundt sin egen fotballframtid. Her er han etter onsdagens trening i Jåttåvågen. FOTO: ESPEN IVERSENAvventer: Andreas Nordvik må vite at han er ønsket av klubben, og hvilke planer det er for å gjenreise Viking, før han vil begynne å tenke på å ta noen avgjørelse rundt sin egen fotballframtid. Her er han etter onsdagens trening i Jåttåvågen. FOTO: ESPEN IVERSEN

Nordvik på gjerdet – ønsker svar

Ian Burchnall har vært klar i talen på at han ønsker å bygge forsvaret rundt Andreas Nordvik (30). Selv vil stopperen ha langt flere svar rundt gjenreisningsprosjektet til Viking før han vil ta stilling til framtiden.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg synes det er for tidlig å snakke om framtiden alt nå. I min alder tar man ting litt mer med ro, sier Nordvik til RA.

Spilleren, som kom til Viking fra Esbjerg i sommer, letter likevel litt mer på sløret rundt hvordan han tenker. Han har allerede snakket litt løst med klubben.

– Det er seks kamper igjen av sesongen, og selv om sjansene er små for å holde seg, er det greit å ha avklart spørsmålet om divisjon. Om jeg skal bli, vil jeg også vite mer om hvordan ting blir til neste år.

LES OGSÅ: Viking kan nå sin andre cupfinale på fire dager

Konkrete planer

Trønderen har, som de fleste andre i Jåttåvågen, fått kjenne en klubb med mye kaos, problemer og omveltninger på kroppen. Det er lett å lese mellom linjene at Nordvik behøver å føle seg sikker på at det stakes ut en klar vei videre – og at veien er riktig.

– Jeg vil gjerne vite mer om totalpakken på hvor Viking vil, hvor sterkt lag det blir og slike ting før jeg er i stand til å ta beslutninger, sier han.

At det eventuelt blir spill i Obos-ligaen er ikke noe som bekymrer i seg selv, dersom det skulle bli aktuelt.

Selv om han forlot Esbjerg etter deres nedrykk, hadde ikke det så mye med frykt for spill på nivå to å gjøre.

– I Danmark hadde jeg en klausul i kontrakten hvor begge parter kunne terminere den ved nedrykk. Klubben benyttet seg av den. Vi snakket ikke engang om forlengelse. De hadde ikke råd til meg, sier han.

LES OGSÅ: – Ulf blir ikke storebror bare fordi Viking rykker ned

Utålmodig Burchnall

Trener Ian Burchnall var for flere uker siden klar i talen til RA på at veien Nordvik etterlyser måtte stakes ut ganske raskt. Han pekte både på Nordvik, Ross Jenkins og George Green som spillere han svært gjerne vil ha med ned en divisjon.

Dessverre for Burchnall er planen akkurat nå ikke noe nærmere å bli satt i spill. Klubben må først få på plass et salg av stadion. Så må eierne og styret bli enige om et budsjett og hvilke midler sportssjef Bård Wiggen disponerer i 2018. Det er ikke i nærheten av å være på plass nå.

– Jeg skjønner klubbens utfordringer fullt ut, men føler også jeg har vært veldig tålmodig. Vi kan i alle fall ikke vente til januar før det skjer noe. Vi kan ikke gå i samme felle som i 2017, sier Burchnall.
Han har allerede kommet med sine innspill til styret.

– Vi har nå overlevert våre tanker om hvordan vi ønsker å bygge det videre neste år, sier Burchnall.

Han innser at flere av spillerne vil bli sittende på gjerdet før avklaringer kommer. Og det skjønner han.

LES OGSÅ: Haugen vil bort fra Viking