August Jensen (i hvitt) har målt krefter med Edvald Boasson Hagen og Dylan Groenewegen den siste uken i Tour of Norway, og har kun topp ti-resultater å vise til mot sterk motstand. Foto: Vegard W. Grøtt / NTB scanpix

Nordlending er Team Coops hjemmehåp

Med kun topp-ti-plasseringer i Tour of Norway i uken som var, er det en August Jensen i storform som er det store håpet på hjemmebane for Team Coop i Tour des Fjords.

Følg RA Sporten på Facebook!

For August Jensen, som kommer fra Bodø, blir det mye sykling på hjemmebane i årets tre største norske ritt.

– Samboeren min er fra Oslo, så selv om den er litt tynn, er jo også Tour of Norway litt hjemmebane. Det er definitivt Arctic Race der jeg kommer fra, og så er Tour des Fjords lagets viktigste ritt i året, sier Jensen.

LES OGSÅ: Lager egen el-sykkelklasse i Tour des Fjords

Vil prege rittet

For det er ingen tvil om at det er årets høydepunkt som står for tur når Team Coop ønsker sykkelverden med seg hjem til Tour des Fjords.

– Vi stilte bare fem mann i Tour of Norway fordi vi prioriterte Fjords. På vår hjemmebane håper vi å prege rittet med offensiv kjøring, og gi tilbake til fans og sponsorer med god TV-tid i brudd og gode resultater på etappene, sier han.

Med kun topp-ti-plasseringer på alle etappene i Tour of Norway og en femteplass totalt, er det nok han selv som er den heteste kandidaten til å kjøre inn resultatene for laget.

– At det ble bare topp-ti-plasseringer, er veldig kult, og jeg er fornøyd med det. Løypen var skreddersydd for Edvald (Boasson Hagen) og da passet den også bra for meg med ikke altfor lange fjell og ikke for flate massespurter, forklarer han.

LES OGSÅ: Boasson Hagen takket snilt startfelt for seieren

Mer uforutsigbart

På samme måte er årets Tour des Fjords-løyper skreddersydd for Alexander Kristoff, men siden han ikke kommer, tror Jensen at det kan åpne opp for et mer spennende ritt.

– Løypen ble nok laget for at Alexander skulle gjøre det bra, men nå som han ikke er der, tror jeg det kan gjøre rittet mer åpent. Det er mange kule etapper, og de stigningene som er kommer nok for tidlig til å utgjøre en forskjell. Derfor skal det være gode muligheter, hevder Jensen.

I går fløy Jensen og Team Coop fra Oslo til Førde, slik at dagen i dag blir den eneste hviledagen før det hele braker løs igjen i morgen.

– Nå kommer det nye ryttere som ikke syklet forrige uke, med friske bein, men jeg er i god form og håper at den holder hele uken ut slik at jeg får vist hva jeg kan, sier nordlendingen.

LES OGSÅ: Sponsorene godtar stjernemangel

Større spillerom for Team Coop

Med seg fra Tour of Norway får han Øivind Lukkedal og Philip Lindau, mens Håvard Blikra, Ole André Austevoll og  Joakim Kjemhus stiller med friske bein i Tour des Fjords.

– I Norway hadde vi bare fem ryttere til start, og når Gustav Höög måtte bryte i tillegg, var det vanskelig å gå i brudd og samtidig passe på meg som kaptein. I Fjords har vi større spillerom, så du kommer nok til å se at vi går mer i brudd og preger rittene i større grad. Da vil jeg likevel har flere mann rundt meg til å hjelpe meg gjennom etappene, sier han.

Sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen i Team Coop garanterer at rytterne hans går i brudd, men sier at det viktigste er å beskytte kaptein August Jensen.

– Det er klart det er viktig for oss å vise oss fram ved å kjøre offensivt og gå i brudd. Samtidig er August i så god form at vi med å beskytte ham og gjøre en jobb for ham i finalen, kan kjøre inn mange gode resultater, sier Benjaminsen.

LES OGSÅ: «Er tre norske ritt to for mange?»

Hever ambisjonsnivået

Han sier Jensens prestasjoner gir ekstra motivasjon til alle.

– Det å ha en rytter som prester på et så høyt nivå som det August Jensen gjør for øyeblikket er utrolig viktig for oss. Alle lag i hele verden ønsker å ha resultatgarantister, og det har vi i August, sier han.

Han er enig i at rittet blir mer åpent nå som Katjusja og Alexander Kristoff ikke stiller.

– At det er mindre profiler på start, gjør rittet mer uforutsigbart, og det kan bli vanskeligere å komme i de rette bruddene. Men i utgangspunktet passer Fjords bedre enn Tour of Norway for August, da han her er blant de beste og ikke bare en av mange gode, forklarer han.

Det gjør også at laget hever ambisjonsnivået fra i fjor.

– I fjor hadde vi topp ti som målsetting, og det hadde vi også i Norway. Men når han leverer som han gjør, er det naturlig å sette en høyere målsetting, sier Benjaminsen.

LES OGSÅ: Første UCI-seier for Team Coop