Gründer Njål Gaute Solland og stjernekokk Roger Asakil Joya kan feire at Sabi Omakase vant The Nordic Prize i København i helgen. Sushi-restauranten i Pedersgata fikk tidligerer i år også en stjerne i Michelin-guiden. Foto: Roy Storvik

Nordisk prestisjepris til Sabi

Sabi Omakase kåret til vinner av The Nordic Prize 2016

Sabi Omakase i Pedersgata, med sushikokk Roger Asakil Joya i spissen, vant The Nordic Prize for 2016.

Det skriver sushirestauranten i en pressemelding.

Prisen ble delt ut i København i helgen og setter Sabi i samme kategori som trestjernersrestaurantene Geranium og Maaemo, samt verdenskjente Noma – alle tidligere vinnere av den prestisjetunge matprisen.

Publikasjonen Den danske Spiseguide står bak utgivelsen «66 Best Restaurants – nordic countries», og er ansvarlige for gjennomførelsen og kåringen av Årets Restaurant i Norden – The Nordic Prize.

LES OGSÅ: Michelin-stjerne til Sabi Omakase

Begeistret

Både Joya og medeierne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland er svært glade for prisen.

– Vi er beærede og stolte. Først en Michelin-stjerne, og nå dette. Det hadde vi ikke trodd. Det sier også noe om hvor høyt nivå restauranten
vår har. Det er godt å få bekreftet at vi virkelig leverer, sier Solland.

LES OGSÅ: Skriver helt rå fiskehistorie

Eksklusiv norsk sushi

I februar 2017 fikk Sabi Omakase sin aller første Michelin-stjerne, etter knappe to års drift.

De havnet også i The White Guide Nordics kategori «Global Masters Level» sammen med Re-Naa og Maaemo i Norge – det har med andre ord vært svært travelt for Joya og medeierne.

– Dette hadde jeg virkelig aldri drømt om var mulig da vi åpnet for to år siden. Stavanger står nå på kartet som matdestinasjon, sier Joya i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – Dette er som å få Oscar