Styreleder Ole Rugland i samtale med sin tidligere sportsdirektør Egil Østenstad. Sistnevnte er via sin plass i FK-styret valgt inn i sentrale posisjoner både i Viking Fotball AS og det nye sportslige utvalget som er opprettet. FK-leder Kristin Fejerskov Kragseth i bakgrunnen.FOTO: TORBJØRN SVENDSEN

Nøkkelmannen Østenstad

Det første styremøtet i Viking Fotball AS ble ifølge styreleder Ole Rugland mest et konstituerende og informerende møte. Kandidater til de to plassene i sportslig utvalg ble diskutert uten at SU ble komplettert.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking FK har bestemt at Egil Østenstad, Brede Hangeland og Anne Kristine Rugland Thulin skal representere klubben i det nye utvalget. De to siste vil altså bli utpekt av styret i Viking Fotball AS.

– Vi hadde heller ikke tenkt oss at de to siste medlemmene i utvalget skulle bli avklart nå. Kandidater er spilt inn til styret, og vi har diskutert dem, sier styreleder Ole Rugland til RA.

LES OGSÅ: 9.3 millioner kroner bekreftet inn i Viking

Østenstad sentral

Tidligere sportsdirektør i Viking Fotball ASA, Egil Østenstad, sitter nå som styremedlem i Viking FK, styremedlem i Viking Fotball AS og er én av FKs tre representanter i det nye sportslige utvalget som skal ta beslutninger når det gjelder alt som angår A-lagets drift innenfor det budsjettet som er vedtatt for sport.

– Har AS-styret gått konkret inn på utvalgets mandat?

– Nei, ikke utover det som vi allerede har skissert i den nye organisasjonsplanen. Når det nye utvalget møtes, vil de også være med å utvikle sitt mandat i henhold til de rammene vi har lagt, sier Ole Rugland.

LES OGSÅ: Rugland ber aksjonærene trø til

– Ikke problem

– Viking FK har utpekt tre fra sitt styre i utvalget. Synes du det er greit?

– Ja, jeg ser ikke det som noe problem. NFFs regler slår fast at sportslige beslutninger skal ligge i klubben, sier Rugland.

– Skal sportslig utvalg ha en leder?

– Det har vi ikke tatt stilling til.

– Kan du si noe om beløpene som er garantert i emisjonen?

– Nei, vi går ikke ut med noen tall nå, men jeg er positivt optimistisk med tanke på den responsen vi har fått til nå, sier styrelederen til RA.

Ydmyk Østenstad

Egil Østenstad er selv ydmyk overfor de oppgavene han nå står foran.

– Jeg sa ja til å bli sittende videre i FK-styret ettersom jeg opprinnelig var valgt for to år. Så er det slik at medlemmene på årsmøtet har valgt meg inn i AS-styret, og FK-styret har valgt meg inn i sportslig utvalg, sier Østenstad til RA.

– Tenker du på alle millionene som gikk i dragsuget i den tiden du jobbet som sportsdirektør?

– Ja, det er klart, men samtidig er det sånn at tidene var annerledes. Vi tok noen gode avgjørelser, og vi tok noen dårlige. Jeg kan ikke tenke for mye på det heller. Erfaringene er gode å ha med seg. Jeg har lært mye av det, og det har sikkert mange av de andre også, sier Østenstad til RA.

LES OGSÅ: Viking vil forlenge med Sverrisson