Denne kompisgjengen tok andreplassen på quizen hos Cirkus fredag kveld. Fra venstre: Bjørnar Hjertvik, Anders Hoem, Rune Løland, Alexander Milas og Vegard Hoem. Foto: Arne Birkemo

Nøgne ølentusiaster i Fargegata

Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø har kuppet ølkranene hos utestedene i Fargegata (Øvre Holmegate). Det satte denne gjengen pris på.

Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø har kuppet ølkranene hos utestedene i Fargegata (Øvre Holmegate). Det satte disse pris på.

LES OGSÅ: Kranene kuppes i Øvre Holmegate

Fredag var det kald vind i gatene, men på Cirkus varmet folket seg med quiz.

Quizlaget «Quizzlers Mum», bestående av kompisene Rune Løland, Alexander Milas, Bjørnar Hjertvik, Anders og Vegard Hoem, gjorde nesten rent bord. En andreplass ville gledet mange, men for den nevnte gjengen var ikke helt godt nok. Det mente i hvert fall Anders Hoem, som for øvrig hadde bursdag fredag.

– Det var en sur andreplass. Stang ut. Men det er kult med ølfest og «Street Tap Takeover», legger han kjapt til.

Fikk lagt til ny variant i Untappd

Kompisene setter pris på godt øl. I helgen tilbys 30 typer Nøgne Ø-øl i gata. Man kan trygt si de er bitte litt over gjennomsnittet interessert i å stadig prøvesmake nye typer fra inn- og utland. Alle utenom Vegard Hoem har appen Untappd hvor man registrerer nye øl man tester. 

– Det ble kun én ny øltype i appen. Nøgne Ø har vi prøvd før, men det er gode greier. Nøgne er godt, sier Løland, som også setter pris på at hele Fargegata samkjører fellesarrangementer.

– De er flinke til å få til kjekke ting, sier han.

La jobbpilsen til Cirkus

Andre hadde også lagt jobbpilsen til Cirkus.

– Jeg elsker Fargegata. Utestedene er gode til å arrangere mye kjekt, som krankupp og den gang det var gatefest, sier Eirik Mæland til RA.

Han får støtte av kollegene Charlotte Hystad, Erik Aske Berg og Kim Vikshåland, men Max Grennestad var litt skuffet over utvalget.

– Det er mulig at Nøgne Ø har flere øltyper på de andre stedene, men Nøgne Ø har et utrolig bra utvalg. Likevel tilbyr de her bare syv typer – hvor fire av dem er butikkøl. De har så mye mer å tilby, sier Grennestad.

– Men vi er ikke alle enige med Max. Alle oss andre synes dette er helt topp, skyter Charlotte Hystad inn med et smil.

Mens det fredag kveld var quiz på Cirkus, byr krankuppet på flere aktiviteter til og med lørdag. På Hanekam er det surøl-smaking. Ute i gata er det gateshow med International Jokers.

LES OGSÅ: Her blir det ny ølpub