August Jensen sikret Team Coop nye UCI-poeng ved å spurte inn til niendeplass i Frankrike søndag. Foto: Team Coop.

Niendeplass til August Jensen i Frankrike

Team Coop fortsetter å plukke UCI-poeng. Forrige helg ble Krister Hagen nummer ti i Portugal, mens August Jensen søndag ble nummer ni i Grand Prix de la Ville de Lillers i Frankrike.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det nord-franske UCI-rittet over 185 kilometer gikk i en teknisk og småkupert 18,5 kilometer rundløype, som da ble kjørt ti ganger. Akkurat som i Paris-Nice, der lageier Alexander Kristoff deltok, smilte heller ikke her værgudene til rytterne, som ble utsatt for regn og vind hele dagen. Rittet endte til slutt i en samlet spurt, der August Jensen ble beste Team Coop-rytter med en niendeplass.

– Jeg skulle gjerne ha hatt en litt bedre plassering når jeg er der framme på slutten. Jeg prøver å manøvrere meg fram de siste fem kilometerne, men da vi kommer til spurten har jeg ikke veldig mye energi igjen og føler meg ganske stiv. Det var en hektisk dag på smale veier med dårlig asfalt og ganske dårlig vær. Det kostet en del krefter, sier August Jensen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Hagen nummer ti i Portugal

Aktive i bruddforsøk

Team Coop-rytteren var også aktiv i bruddforsøk underveis. Det samme var Krister Hagen og særlig Philip Lindau, som forsøkte seg flere ganger.

– Som lag gjør vi en bra figur. Vi setter farge på rittet med offensiv kjøring. Det koster kanskje litt mot slutten, men det er fortsatt tidlig på sesongen, så vi er klare igjen neste helg, konkluderer Jensen.

Underveis mistet Team Coop dessverre Øivind Lukkedal i en velt, hvor han fikk et kraftig slag på kneet. Nå gjelder det for Lukkedal og de resterende Team Coop-rytterne om å holde seg friske til de neste oppgavene. Allerede neste helg venter det to UCI-ritt i Nederland.

LES OGSÅ: Nye utfordringer i Frankrike for Team Coop