Ni mål på fire minutter avgjorde for Sola

Sola slet lenge med å riste av seg Volda i søndagens ligakamp, men på fire minutter i den andre omgangen rant det inn ni mål for de gulkledde som til slutt tok nok en komfortabel seier.

Sola har feid gjennom 1.divisjon med tre komfortable seiere til nå i sesongen, men borte mot Volda fikk de gulkledde det tøffere enn i de foregående kampene denne sesongen.
Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele den første omgangen, selv om Sola ledet med ett og to mål. Likevel holdt Volda godt følge, helt til det gjensto tre minutter av den første omgangen. Da var stillingen 12-12, og i løpet av de tre siste minuttene i omgangen åpnet Sola opp en tremålsledelse til 15-12.
Sola klarte imidlertid ikke å riste av seg Volda til tross for den gode sluttspurten i første omgang, og Volda holdt Sola til ett og tomålsledelser også det første kvarteret av den andre omgangen. Volda snude sågar kampen og ledet 23-22 etter 47 minutters spill, men deretter kollapset det totalt for hjemmelaget.
Sola skrudde opp tempoet, og scoret intet mindre enn ni mål på de neste fire minuttene uten at Volda klarte å svare. Dermed gikk kampen fra 23-22-ledelse til Volda etter 47 minutter, og da det sto 51 minutter på lystavlen var resultatet plutselig 23-31 til bortelaget Sola.
De siste ti minuttene jevnet det seg mer ut igjen, og Sola cruiset inn til nok en grei borteseier med åtte mål. Til slutt endte det med 37-28-seier for Sola, som dermed tok sin fjerde strake seier. Line Ellertsen ble Solas toppscorer med ni mål, fulgt av Malin Holta med åtte.