Nærbø tok nok en skalp, slo FyllingenBergen med ni mål

Nyopprykkede Nærbø tok alle poengene i hjemmemøtet mot FyllingenBergen i eliteserien i håndball for menn onsdag. Rogalandsklubben vant 28-19.

Da håndballsesongen startet opp igjen etter en velfortjent juleferie tok FyllingenBergen turen til Jæren for å møte nyopprykkede Nærbø. Men selv et nyopprykket lag kan bite godt fra seg, det viste Nærbø da de i sist hjemmekamp slo Elverum.

Dermed var Fyllingen advart før onsdagens møte.

Det var nettopp hjemmelaget som tok initiativet i kampen og ledet med tre mål, 7-4, etter 17 minutters spill. Ledelsen økte etter hvert til fem mål, men Kristian Bolstad Aasland reduserte til 13-9 sekunder før omgangen tok slutt.

Dermed var det fortsatt kamp på Jæren.

Men Nærbø, som trenger alle poengene de kan få i jakten for fortsatt spill i eliteserien også neste sesong, var fast bestemt på å holde på ledelsen i annen omgang. Og det så lyst ut for Nærbø da de gikk opp i 22-16 halvveis ut i annen omgang.

Hjemmelaget fortsatte å frustrere gjestene og bare fortsatte å øke ledelsen. Fem minutter før slutt ledet Nærbø med sju mål. Til slutt vant hjemmelaget 28-19.

Tord Haugseng ble hjemmelagets toppscorer med seks mål. For Fyllingen scoret Aasland og Leander Myklebust Seime fire hver.