Pontus Engblom var langt nede etter at Ulf feilet i opprykkskvalifiseringen. Foto: Espen Iversen

Nektet å snakke om egen framtid

Sandnes Ulf – Kongsvinger 0-2. Det meste tyder på at Pontus Engblom (24) gjorde sin aller siste kamp for Sandnes Ulf da laget lørdag røk ut av kvalifiseringen. Spissen nektet likevel å prate om det etter kampen.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg vil kun snakke om dagens kamp. Ikke om framtiden, sa Engblom da RA lurte på om neste steg i karrieren allerede var avklart.

Svensken har blitt kobletil klubber i utlandet. Viking-trener Kjell Jonevret har også erkjent at han har snakket med hans agent. Engblom lot seg likevel ikke lure utpå til å si noe som helst.

LES OGSÅ: Tror neppe Solskjær ringer etter dette

– Jeg skjønner at dere lurer, men jeg vil ikke prate om meg og min framtid i kveld.

Skjønner at Engblom er tapt

Trener Bengt Sæternes erkjenner dog at han mest sannsynlig forsvinner.

– Men nå må vi gi Pontus litt tid. Han er åpenbart god nok til å spille på et høyere nivå. Men jeg tror det handler om å finne rett klubb og rett spillestil om han skal flytte på seg, sier Ulf-treneren.

– Skal du gjøre et siste forsøk på å overtale ham?

– Nei. Jeg vil ikke presse Pontus. Han vet at han kan signere en ny avtale med oss i morgen om han ønsker.

LES OGSÅ: Espedal: - Vi klarte ikke målet

Sæternes unner ham gjerne muligheten i en større klubb, men er klar på at de ikke bør hente ham bare på bakgrunn av årets statistikk.

– De må dyrke ham på det han er veldig god på.

Motivert for et tredje forsøk

Samme Sæternes var selvsagt meget skuffet over at det ikke ble noen mulighet for å spille flere kamper om opprykk. En tidlig brøler fra Jørgen Olsen Øveraas sørget for at KIL fikk kampen inn i sitt spor. Backen var uheldig da han skulle heade ballen til Saku-Pekka Sahlgren i mål. Adem Güven snappet ballen og scoret. Også på 2-0 fikk Ulf-backen en snurr fra KIL-kapteinen.

– Jeg prøve å ikke tenke så mye på at det var en person som var uheldig her i dag. Samtidig er det jo noe dere ser. Jørgen er selvsagt veldig lei seg. Det var synd. For han har spilt veldig mange gode kamper i år, sier Sæternes.

Treneren har prøvd to ganger på å føre Ulf tilbake til eliteserien uten å lykkes nå. Likevel er han klar på at han er motivert for å prøve en tredje gang.

Sæternes peker på at denne sesongen var veldig todelt. Det som skjedde i vår er nærmest bare å sette en strek over. I andre halvdel har laget sett ut som de holder nivået som skal til. Dessverre klarte de ikke å prestere da det betydde mest. Treneren er samtidig stor nok til å erkjenne at de tapte for et meget godt lag. Selv om ikke KIL overrasket Ulf fikk de kampen inn i sitt spor. Spillerne til Sæternes var på sin side preget av stundens alvor.

Kampfakta:

Sandnes Ulf – Kongsvinger 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Adem Güven (9), 0-2 Güven (90).

Sandnes Ulf (4-4-2): Sahlgren -  Øveraas, Geertsen, Nielsen, Vevatne - Skjølsvik (Zajic i 23 min.), Schulze, Raskaj (Sola i 8 min.), Thorsteinsson (Nisja i 23 min.) - Engblom, Eriksen.

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Steinthór Thorsteinsson, Anel Raskaj, Sandnes Ulf, Jørgen Richardsen, Maikel, Johan Peter Wennberg, Otto Fredrikson, Kongsvinger