Nedgang i boligprisene

Boligprisene i Stavanger og omegn gikk ned i september – og i løpet av de siste 12 måneder samlet.

Boligprisene i Stavanger sank med 1,0 prosent i september.

Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,5 prosent.

Stavanger har hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Oslo (+0,7 prosent), Bergen (+0,1 prosent), og Trondheim (-0,3 prosent).

LES OGSÅ: Moderat boligprisutvikling i Stavanger

Nedover siste 12 måneder

I Stavanger har boligprisene sunket med 0,7 prosent de siste tolv månedene.

Det er svakere enn i Oslo (+4,7 prosent), Bergen (+1,1 prosent) og Trondheim (+0,6 prosent).

Det har i september blitt lagt ut 518 boliger til salgs i Stavanger, noe som er tilnærmet det samme som tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 4199 boliger til salgs. Det er 3,5 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

LES OGSÅ: Her er den dyreste bydelen

437 boliger solgt

Det har i september blitt solgt 437 boliger i Stavanger.

Det er 3,8 prosent flere sammenliknet med samme måned i 2018. Hittil i år er det solgt 3530 boliger. Det er 6,0 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 73 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 47 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.200.000.

NB: Eiendom Norge gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

LES OGSÅ: Prisene steg i årets første

Moderat på landsbasis

Også på landsbasis er prisutviklingen moderat, med marginale svingninger i begge retninger.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i september. Vi er nå inne i den lengste sammenhengende perioden med moderat prisvekst i boligprisstatistikkens historie. Dette er god nytt for norsk økonomi, norske boligeiere og førstegangskjøpere, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, i en pressemelding.

Fortsatt stor aktivitet

I september ble det solgt 9.534 boliger i Norge, noe som er 4,1 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 3,3 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

I september ble det lagt ut 10.357 boliger til salgs i Norge, noe som er 2,8 prosent færre enn i samme måned i 2018.

Flere boliger for salg

Så langt i 2019 er det lagt ut 3,0 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2018.

– Det ble i september solgt flere boliger enn i samme måned i fjor, og det er kun i 2014 det er solgt flere boliger i en september måned enn det som er gjort i år. Akkumulert for året har det aldri blitt solgt så mange boliger ved utgangen av september som i år, sier Dreyer.