ADRESSE HER: Politiet tar bilder under en politigjennomsøking av en leilighet i Varberg, nordvest i Stockholm, som del av etterforskningen etter at en lastebil drepte fire mennesker i Stockholm fredag ettermiddag.

Navnet på Stockholms-mistenkt frigitt

- Han var en firebarnsfar som jobbet og sendte hjem penger til barna sine, sier kvinnen som bor på adressen mannen var registrert på.

Søndag ettermiddag friga svenske medier navnet på den 39-årige usbekeren som er mistenkt for å ha gjennomført angrepet som kostet fire menneskeliv i Stockholm.

Hverken politiet eller andre svenske medier har foreløpig gått ut med navn på 39-åringen som ble pågrepet bare timer etter angrepet i Sveriges hovedstad fredag ettermiddag.

IS-sympatisør

I følge den svenske avisen Aftonbladet skal 39-åringen ha sagt at han var tilknyttet terrorgruppen IS da han ble pågrepet av politiet. Politiet har bekreftet at mannen skal ha vist sympatier for ekstreme organisasjoner, som IS. Han har vært på det svenske sikkerhetspolitiets radar tidligere på grunn av IS-sympatiene.

På sosiale medier skal han være venn med flere nøkkelpersoner i den radikale ekstremistgruppen Hizb ut-Tahrir, ifølge svenske Expressen.

Ifølge tidligere kolleger skal han aldri ha snakket åpent om dette på jobb:

- Han prater aldri om politikk eller religion, det eneste han prater om er å få mer jobb så han kan sende penger hjem til familien sin, har en av vennene hans fortalt Aftonbladet.

Les også: Stockholms innbyggere samlet i "fest for kjærligheten"

Löfven: - Dette gjør meg frustrert

39-åringen fra Usbekistan søkte opphold i Sverige i november 2014. To år etter avslo det svenske Migrasjonsverket søknaden hans, og bestemte at han skulle utvises.13. februar i år ble utvisningsvedtaket levert til politiet for å bli iverksatt, men 39-åringen har skygget banen siden. Svensk politi var ikke i stand til å iverksette utvisningsvedtaket fordi mannen ikke befant seg på sin oppgitte adressen.

Det gjør Sveriges statsminister Stefan Löfven frustrert:

– Det gjør meg frustrert. Vi må forbedre mulighetene for å iverksette, sier Löfven til nyhetsbyrået TT søndag.

Avslag på søknad om asyl eller oppholdstillatelse må følges opp med at personen det gjelder, faktisk forlater landet, sier statsministeren.

Les også: Skal du til Sverige i påsken? Husk dette!

Firebarnsfar som mistet jobben

Kvinnen som bor der 39-åringen har hatt sin postadresse, sier at han ikke bodde der og at hun egentlig ikke kjente ham.

- Jeg traff ham bare når han hentet posten. Det var flere måneder siden sist. Men jeg oppfattet ham som en person som bare ville jobbe. Han var firebarnsfar og jobbet og sendte hjem penger til familien sin, sier kvinnen til Aftonbladet.

39-åringen skal ha bodd på en annen adresse i en av Stockholms sentrale forsteder, der han skal ha bodd i en ettromsleilighet på 20 kvadratmeter sammen med flere andre menn. Her skal han ha befunnet seg bare timer etter angrepet, noe det skal finnes tekiske bevis for ved at han var påkoblet wifi-nettverk i nærheten.

Utdannet sprengstoffekspert

Mannen skal ha jobbet i en byggsaneringsbedrift, men skal ha fått sparken i begynnelsen av året. Tidligere skal han ha fått sparken fra et prosjekt fordi han bare sov på jobb. Han hadde utdanning som sprengstoffekspert, skriver svenske Expressen.

En av hans tidligere kollegaer møtte han for rundt en måned siden og spurte hvordan det gikk:

- Han svarte: Jeg bare røyker og sover, forteller den tidligere kollegaen.