Navn i nyhetene

Eira var redd for å ta plass. Nå har hun vært leder for studentene i to år.

Navn i nyhetene: Eira Eide Aas så ikke for seg at hun skulle være leder for studentorganisasjonen ved UiS da hun startet som student i Stavanger.

Hvem: Eira Eide Aas (24).

Hva: Leder i studentorganisasjonen (Stor) ved Universitetet i Stavanger (UiS)

Hvorfor: Ferdig i jobben 1. juli etter to år. Skal begynne på en master i risikostyring.

– Hei, Eira! 1. juli er du ferdig som leder i studentorganisasjonen ved UiS. Hva var det som gjorde at du valgte å si ja til denne jobben i 2020?

– Jeg startet mitt studentengasjement på UiS i en studentorganisasjon som heter Yata, et nettverk for unge med interesse for utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk og i studentparlamentet. Det ga mersmak. Jeg hadde lyst til å bidra og utgjøre en forskjell på generell basis på UiS. Da følte jeg at Stor var veien videre.

– Hva har vært det artigste med jobben?

– Det må være å se at alt det andre med studentengasjementet. Det er studentengasjement som har vært min hjertesak hele veien. Å kunne se nye studenter som velger og engasjere er noe av det artigste. I tillegg til det å være med i prosesser som blir noe og som man ser resultater av. Det er veldig gøy.

– Har du alltid vært engasjert for studentmiljø?

– Det tok faktisk et lite år før jeg ble engasjert. Det var via ei venninne, faktisk. Jeg har alltid vært litt beskjeden, bekymret og redd for å ta plass. Jeg så ikke for meg at jeg skulle bli leder i Stor da jeg startet på UiS.

– Kommer du til å være aktiv innenfor en organisasjon når du selv skal tilbake å være student?

– Ja, jeg føler at jeg er nødt til å i en organisasjon og være engasjert i ved siden av studiene. Det er veldig givende. Å ha muligheten til det ved siden av tror jeg bare er positivt.

– Hva tar du med deg fra jobben som leder i Stor?

– Jeg tar med meg en god del kjennskap til mange personer. Jeg har fått mange nye venner. I tillegg har jeg fått mer kunnskap om meg selv. Jeg har vokst som person. Det å jobbe i en organisasjon er også relevant for meg som har statsvitenskap som bakgrunn.

– Kan jobben hjelpe deg som student når du skal begynne på en master i risikostyring? Tar du med deg noe erfaring som du kan bruke som student?

– Ja, jeg tror jeg har blitt mye mer strukturert i arbeidet siden jeg begynte i Stor. Det er mye administrativt arbeid som kan hjelpe meg i hverdagen, men jeg tror også at kjennskapen til ulike organisasjoner kan være hjelpsomt.

– Anbefaler du andre til å søke på jobben?

– Ja. Det sier jeg til alle jeg møter på. Alle som virkelig har lyst og som har et stort engasjement for studentmiljø, bør søke på jobben.

– Over til de faste spørsmålene: Favorittmat?

– Det tror jeg er det vanskeligste spørsmålet jeg får. Jeg tror jeg må si reinsdyrsteik.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Oi. Det må være å få lov til å bruke tid med venner og familie.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er kanskje et ordentlig studentsvar, men det er nok å ta det rolig med en flaske vin og gode venner. Da koser jeg meg litt ekstra.

– Hvem var din barndomshelt?

– Oi! Jeg var veldig fan av Hanna Montana. Det er mitt barndomsidol. Om det er min barndomshelt vet jeg ikke, men det er mitt barndomsidol, i hvert fall.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Shit, den var jeg ikke forberedt på. Den er vanskelig. Jo! Kanskje Melissa Horn. Jeg føler musikken hennes er en så stor del av hverdagen min. Derfor hadde det vært veldig spennende å stå fast i heisen med henne.









Mer fra Dagsavisen