Navn i nyhetene

Oppsummerer landstreffet i Stavanger: – Tidenes største

Navn i Nyhetene: Aasmund Lund er pressesjef i Landstreff Stavanger, og mener helgen var veldig vellykket, til tross en våt start.

Hvem: Aasmund Lund.

Hva: Pressesjef i Landstreff Stavanger.

Hvorfor: 6. til 8. mai ble Landstreffet i Stavanger arrangert for første gang på to år.

Pressesjef Aasmund Lund i Landstreff Stavanger, er godt fornøyd med årets arrangement i Kongeparken.

– Nå som Landstreffet i Stavanger er over, hvordan vil du beskrive LS-helgen?

– Vi er godt fornøyde med gjennomføringen av Landstreff Stavanger 2022, og responsen fra gjestene tilsier at det var veldig vellykket. En regnfull åpningsdag stoppet ikke avgangselevene fra å ha det gøy, og se noen av verdens og Norges største artister på scenen. Etter øs pøs regnvær på fredag, tittet solen fram på lørdag og ga oss blant annet et av Postgirobyggets ikoniske «LS-øyeblikk». Vårt team jobber natt og dag for å skape en vellykket festival, og med godt samarbeid med samarbeidspartnere, dugnad og nærområdet, ble dette et faktum.

– Hva vil du si er høydepunktene fra helgen?

– Det oppstår alltid unike øyeblikk med enhver artist på scenen, ikke minst øyeblikkene de 15.000 gjestene våre skaper. Med en lineup av årets kaliber, er det vanskelig å vite hvor en skal begynne. På en regnfull fredag kom verdensstjernen Gunna opp på Parkscenen og tok med seg Young Thug, en rapper av samme kaliber. Ikke minst stilte Karpe for 17. året på LS og ga oss et mangfold av øyeblikk vi kommer til å huske med gåsehud resten av livet. Karpe tok også med seg lillebror Jonas Beyoub som fikk publikum til å hyle seg hese. Norske listetoppere som Ramón og Ballinciaga fikk gjestene til å synge hvert ord i hver sang, og fylte opp hver sin respektive scene. Sondre Justad, Sigrid, Broiler og Matomaslo også de skyhøye forventningene langt ned i støvlene.

– Var det noe som ble utfordrende eller noe som ikke gikk som planlagt?

– Under et så stort arrangement er det klart at det kommer noen humper i veien, og i år var intet unntak. Vi har fått tilbakemelding fra gjestene våre om ting som kan forbedres, dette jobbes nå med å løses, og tas med i planleggingen av neste års LS.

– Hvordan oppførte russen seg?

– Avgangselevene for 2022 har gledet seg og holdt pusten i flere år, i håp om å få gjennomført en slik feiring. Den genuine gleden for å kunne oppleve dette smittet over på oppførselen deres, og de hadde mer enn nok med å ha det gøy. Samtidig har vi et stort fokus på inkludering, sikkerhet og at alle skal ta vare på hverandre, og det tar avgangselevene på alvor. Det er alltid hyggelig å treffe gjestene våre – kanskje spesielt nå, etter så lang tid.

– Var det noe ved årets LS som skilte seg ut fra tidligere år?

– Årets Landstreff ble tidenes største i form av både antall gjester og en helt vanvittig lineup, som er unik i norsk sammenheng. Både vi og gjestene våre var glade for å være tilbake, det farget hele arrangementet.

– Hvor fort går dere i gang med planleggingen av neste års landstreff?

– Så fort vi kommer tilbake til kontorene våre går vi grundig gjennom årets arrangement og tar fatt på Landstreff Stavanger 2023.

– Hvor mange russ var det på LS i år?

– Landstreffets 35-års jubileum var det største hittil. I 2022 var det 15 000 avgangselever til stede.

– Hvor mange ansatte og frivillige må til for å få et slikt arrangement til å gå rundt?

– I tillegg til et svært engasjert team som jobber natt og dag, har vi godt samarbeid med lag, foreninger og klubber, og naboer og framtidige avgangselever. Et arrangement av en slik størrelse krever over 2000 personer som har en eller annen form for oppgave.

– Så har vi de faste spørsmålene. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Delivering Happiness av Tony Hsieh. Det er han som startet nettbutikken Zappos.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Sol og varme, samt å levere glede til veldig mange samtidig.

– Hvem var din barndomshelt?

– Min storebror Håkon Lund.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Ekstremt dårlig tålmodighet.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Finner meg en takterrasse i solen med en god flaske vin.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for/ mot?

– Jeg går gjerne i demonstrasjonstog for fred.

– Er det noe du angrer på?

– Jeg bruker ingen kalorier på å angre, men jeg bruker mye tid på å planlegge så jeg ikke gjentar dårlige avgjørelser for framtiden.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Akkurat nå hadde det vært fantastisk å sitte fast i heisen med min fantastiske kone, har sett altfor lite til henne de siste tre ukene.

Nyeste fra Dagsavisen.no: