Navn i nyhetene

Iselin Nybø i jobbkarantene: – Savner å være til nytte for noen

Tidligere næringsminister Iselin Nybø har karakterisert seg selv som «kanskje verdens kjedeligste person». Hun er nå i jobbkarantene fram til 14. april før hun kan begynne som advokat – og kjeder seg.

Hvem: Iselin Nybø (40)

Hva: Tidligere næringsminister. For øyeblikket i jobbkarantene fram til 14. april i påvente av jobb som advokat.

– Du har kalt deg selv for “kanskje verdens kjedeligste person” – hvordan takler verdens kjedeligste person å sitte i jobbkarantene i seks måneder?

– Seks måneder er lang tid når man er vant til å ha det veldig travelt. I starten gikk det ganske greit, for da måtte jeg pakke ned leiligheten i Oslo og få alt på plass i huset mitt i Stavanger. Det tok litt tid. Deretter kunne jeg bruke tid på juleforberedelser. Nå som vi er i januar og det er mørkt og trist ute er det derimot lange dager. Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe igjen.

Hva holder du på med nå under karantenetiden?

– Litt forskjellig. Jeg leser meg opp på juss, siden det noe jeg ikke har jobbet med på en stund. I tillegg går jeg turer, leser bøker, ser på Netflix, strikker og syr. I tillegg prøver jeg å ta igjen litt tid med venner som jeg ikke har kunnet treffe så mye da jeg satt i regjering.

Hva savner du mest med å jobbe?

– Jeg savner å være til nytte for noen. Det å kunne bidra til verdiskaping i næringslivet er det jeg gleder meg mest til i den nye jobben. Jeg får gjort mest når jeg har mye å gjøre. Derfor gjør det å gå seks måneder uten å kunne jobbe at dagene blir litt ustrukturerte og ineffektive.

Med tre måneder igjen av karantenen, har du lagt noe planer for ting du vil gjøre?

– Jeg har planlagt å ta igjen noen reiser som ble avlyst som følge av smittesituasjonen. Nå som regjeringen har åpnet mer opp skal jeg treffe folk, gå på restaurant og støtte opp om den delen av næringslivet som har slitt mye under pandemien. Så skal jeg bruke en del tid på å forberede meg på min nye jobb og nye hverdag i Schjødt.

Hva er dine tanker rundt din nye jobb i Schjødt?

– Jeg ser fram til å jobbe tett på næringslivet igjen. Jeg mener at min kompetanse både som advokat og tidligere rikspolitiker kan komme godt til nytte for mange bedrifter. Schjødt er et stort og velrenommert advokatfirma og jeg ser fram til å jobbe sammen med dyktige og dedikerte kollegaer. Det å begynne på en ny arbeidsplass er alltid spennende og jeg gleder meg veldig.

– Jeg regner med det blir en del TV-titting for tiden, har du noen serietips?

– Det har blitt litt TV ja. Men så hadde jeg også litt å ta igjen. Akkurat nå ser jeg på “Jorda rundt på 80 dager” på NRK. Den kan anbefales.

Nå over til noen faste spørsmål Iselin. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg har ingen bok som har betydd spesielt mye for meg, men en av de beste bøkene jeg har lest er «Hekneveven» av Lars Mytting. Både «Søsterklokkene» og «Hekneveven» kan anbefales.

Hva gjør deg lykkelig?

– Små ting gjør meg lykkelig. Jeg opplever små glimt av lykke hver eneste dag.

– Hvem var din barndomshelt?

– Jeg kan ikke huske å ha hatt noen barndomshelt. Jeg har likevel alltid latt meg imponere av folk som er villig til å stå opp for noe selv om det koster en hel del å gjøre det.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Den listen er lang hvis jeg begynner å tenke på det, så min strategi er å fokusere på andre ting.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da under jeg meg to colaer i stede for en.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det har blitt lite demonstrasjonstog de siste åtte årene, fordi jeg har sittet på Stortinget og i regjering. Men det er mye urettferdighet i verden, så det er nok av gode saker å gå i tog for.

– Er det noe du angrer på?

En hel masse. Men det har liten hensikt å fokusere på det, så jeg foretrekker heller å se framover.

– Hvem ville du stått fast i heisen med?

Oi. Hvis jeg fikk velge helt fritt ville jeg valgt Hillary Clinton. For ei dame!


Nyeste fra Dagsavisen.no: