Navn i nyhetene

Han skal lede kverulantene videre

NAVN I NYHETENE: Én av Cornelius Middelthons oppgaver som daglig leder for KåKå blir å finne et eget sted til stiftelsen.

HVEM: Cornelius Middelthon.

HVA: Tar over som daglig leder for stiftelsen KåKå Kverulantkatedralen på nyåret.

– Gratulerer med ny jobb! Kan jeg spørre deg om hvorfor du takket ja til dette?

– Det er fordi jeg synes det høres veldig spennende ut. Og bare navnet, Kverulantkatedralen, gjør det til noe nytt og annerledes. De organiserer og gjennomfører en stor festival baser på økonomi, og det i seg selv er jo ganske spesielt. I tillegg er det gode debatter, gode foredrag og gode møteplasser – som jeg tror trengs nå, mer enn noensinne.

– Hva blir egentlig jobben din når du tar over som daglig leder?

– Godt spørsmål! Det lurer jeg også på, men det finner vi forhåpentligvis ut av i begynnelsen av neste år. Det som virkelig trigger meg er de spennende mulighetene de har lagt fram, som å utvikle en ny festival. Den skal etter planen arrangeres våren 2023, og foreløpig er arbeidstittelen «filosofi og vitenskap». Jan Inge Reilstad skal bruke tiden framover til å utvikle festivalen, og så blir min rolle å overta den daglige ledelsen av organisasjonen. En av tingene som blir viktig er å bygge plattformen vår bredere og sterkere, slik at man er i stand til å gjøre dobbelt så mye som i dag fra 2023. Nye øyne kan jo dessuten gjøre at en ser ting med et litt annet blikk. Kanskje vi kommer til å forbedre ting som allerede er bra, men som kan utvikles. En ting styret har tatt opp er dette med en egen plass å være. I dag har vi ingen fast scene hvor vi kan styre aktiviteten selv. Festivalen er selvsagt spredt over flere scener, men vi har ikke et sted hvor vi kan sette opp et lite program når vi måtte ønske. Det hadde gitt oss mye mer fleksibilitet og muligheter. Så det blir i alle fall en viktig oppgave neste år.

– Og apropos festival. KåKånomics åpnet jo i går. Hvorfor tror du den festivalen har slått sånn an?

– De har vært kjempeflinke, og dette er noe folk har lyst å være med på. Både foredragsholdere og publikummere. Dessuten er publikum vanlige folk, og de på scenen snakker til oss vanlige folk. De skal gjøre interessante tema forståelige, slik at vi kanskje får noen nye impulser og kan fortsette diskusjonen over et glass vin når vi kommer hjem. Det er spennende foredragsholdere, men lav scenekant. Det er kanskje det som er suksessen.

– Og nå kommer det en ny festival, og også den har et litt annerledes tema?

– Man tenker kanskje ikke «å, dette har jeg lyst til å gå på», når man hører arbeidstittelen. Men de har fått en økonomifestival til å bli spennende, så jeg tror at dette kan bli minst like bra. Dessuten tror jeg Stavanger trenger dette. Alle festivalene vi har her i byen er kjempebra, men dette er en nyvinning og noe som ikke finnes noen andre steder. Det gjør at Stavanger skiller seg ut og blir en mer spennende by å bo i og å besøke.

– Hva mener du at du kan bidra med i den nye jobben?

– Jeg har jobbet med å skape møteplasser i alle år, så det kan jeg litt om. Jeg har lang erfaring fra hotellbransjen, men jeg har også jobbet i Stavanger Forum. Jeg tar også med meg erfaringen fra Stavanger2008, og der er det mye relevant jeg kan ta med videre, som for eksempel arbeidet med frivillige, i tillegg til offentlige og private bidragsytere. Kåkå er en slags gründervirksomhet, og nå som gründerbedriften skal ta det et steg videre er det kanskje på tide med en annen struktur og profesjonalisering.

– Vi har så vidt plass til noen av de faste spørsmålene her også. Vi kan jo starte med hva som er din favorittbok?

– Da jeg var ung gjorde Hemingway inntrykk. Men nå nylig leste jeg Erika Fatlands to bøker, «Sovietistan» og «Grensen». De var kjekke å lese, men også veldig interessante.

– Og hva gjør deg lykkelig?

– Å være med familie og gode venner. Dele gode opplevelser, enten det er kultur, idrett, reise eller spise gode måltider. Men jeg er også glad i å jobbe. Det har jeg alltid vært, og det gir meg energi.

– Og til slutt, hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det har jeg faktisk tenkt litt på, og jeg ville nok valgt Sonia Gandhi. Hun er en italiensk kvinne som har tatt utfordringen med å gå inn i politikken i India og nå leder et stort politisk parti der. Og hvis det er plass til to til ville jeg tatt med meg Dolly Parton og treneren til Atlético Madrid, Diego Simeone. Da hadde det nok blitt liv i den heisen.

Mer fra Dagsavisen