Navn i nyhetene

Ville stått fast i heisen med konsernsjefen i Nortura

Navn i Nyhetene: Ken Ove Sletthaug, ansatterepresentant i Nortura-styret, er fortvilt over at konsernledelsen ønsker å legge ved skjærevirksomheten på Nortura Forus.

Hvem: Ken Ove Sletthaug

Hva: Klubbleder for Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund på Forus-anlegget, og ansatterepresentant i Nortura-styret.

Hvorfor: Onsdag forrige uke fikk ansatte ved Nortura Forus beskjed om at konsernledelsen ønsker å legge ved skjærevirksomheten på Forus. 68 arbeidsplasser ønskes flyttet til Tønsberg i 2023.

– Hva tenker du, og de andre ansatte, om beskjeden som kom på onsdag om at konsernledelsen ønsker å legge ved skjærevirksomheten på Forus?

– Vi er skuffet og oppgitt. God drift og gode resultater teller ikke.

– Hvilket signal mener du Nortura sender ved å flytte skjærevirksomheten fra Forus til Tønsberg?

– Sentralisering, samt at Nortura forlater Rogaland.

– Hvilke konsekvenser vil dette få for de ansatte, og for Rogaland?

– Industriutviklingsplanen betyr starten på slutten for Forus-anlegget. Det gis tydelige føringer for videre utredninger. I første omgang skal vi klare å løse dette ved omstilling internt. Den store smellen kommer senere når foredlingen utredes. Jeg mener det er et tap for matfylket Rogaland når en kan miste opptil 400 industriarbeidsplasser knyttet til foredlingsvirksomhet. Dette vil være arbeidsplasser som det er vanskelig å erstatte. Spørsmålet blir om det er en annen aktør som kan fylle tomrommet.

– Hva synes du om prosessen for avgjørelsen om flyttingen til Tønsberg, er det noe som kunne ha blitt gjort annerledes, mener du?

– Når behovet for flytting fra Forus ikke lengre er til stede burde en tatt hele industriplanen opp til ny vurdering. Planen er gammel 2013–2015 og bygger på at vi måtte flytte.

– De 68 ansatte som kan mistes jobben i Stavanger vil få tilbud om jobb i Tønsberg. Tror du det er aktuelt for de å eventuelt takke ja til tilbudet om jobb i Tønsberg?

– Det store flertallet flytter ikke, men det kan være noen få som ikke har sterk tilhørighet til regionen som vil prøve seg.

– Hva synes du om støtten fra blant annet ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, andre politikere og LO, som ber Nortura-ledelsen om å revurdere flytteplanene?

– Vi setter stor pris på det engasjementet som er vist i denne saken. Støtten fra Ordføreren og LO Rogaland har vært et lyspunkt i en ellers mørk tunnel som vi føler vi har vært i de siste dagene. Så tusen takk!

– Styret skal behandle innstillingen fra konsernledelsen 18. og 19. oktober. Mener du det er et håp om at flytteplanene ikke blir vedtatt?

– Vi mener vi har gode argument for en utsettelse, slik en får tatt en ny vurdering av behovet for flytting/bygging i Nortura.

– Og så har vi noen faste spørsmål. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Dette er spørsmålet jeg håpet at jeg aldri måtte svare på. Har aldri hatt eller tatt meg tid til å lese en bok.

– Hva gjør deg lykkelig?

– At de nærmeste rundt meg har det greit, familie, venner, arbeidskollegaer.

– Hvem var din barndomshelt?

– Det må være barndoms-/ungdomshelt. Det var nok Travtrener Ulf Thorsen.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg ikke klare å slutte å røyke.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Kino eller en tur på byen med god mat og drikke.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for/ mot?

– For er nok likestilling, og imot er rasisme i enhver form.

– Er det noe du angrer på?

– Uff, vanskelig spørsmål. Når en nærmer seg min alder er det alltid mange ting som kunne vært gjort annerledes.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Skal det være dagsaktuelt må nok det være Konsernsjef i Nortura slik at jeg kunne fått mulighet til å fortalt henne hele historien omkring industriutviklingsplanen til Nortura. Den historien/bakgrunnen hadde hun trengt å ha hørt.

Mer fra Dagsavisen