Navn i nyhetene

Sykler Rogaland rundt før stortingsvalget

Navn i nyhetene: SV fått en oppsving på meningsmålinger i Rogaland. Nå sykler Ingrid Fiskaa Rogaland rundt før hun potensielt skal representere fylket på Stortinget.

Hvem: Ingrid Fiskaa (44)

Hva: Stortingskandidat for SV Rogaland. Akkurat nå er hun i Åna-Sira og står på fylkesgrensen mellom Agder og Rogaland og skal til å sette i gang med sykkelturen.

– Hva er målet med turen?

– I løpet av sommeren vil jeg sykle til alle kommuner og se mest mulig og snakke med flest mulig om hva som er viktig for dem. Jeg ser på det som en sjanse til å komme meg litt rundt i Rogaland, og se steder jeg har hatt lyst til å se som jeg ikke får tid til ellers. Jeg håper jo jeg får sjansen til å representere Rogaland på Stortinget, og da vil jeg kjenne folk og fylket.

– Hvorfor valgte du sykkel?

– For å ha friheten til å stoppe litt underveis og ikke minst det å få sett ting langs veien. Når man sykler reiser man i et godt tempo hvor man får sett og lagt merke til ting man ikke ellers ville lagt merke til både når det gjelder natur, landskap og folk og fe. Så er det selvfølgelig kjekt at det er en miljøvennlig reisemåte.

– SV har ifølge ferske meningsmålinger fått en opptur i Stavanger, hva tenker du om det?

– Det er jo en veldig stor oppmuntring. Jeg håper at det holder helt inn. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt for at det skal skje.

– Hva tror du denne framgangen for SV skyldes?

– Jeg tror det er både det at folk er lei av at regjeringen øker de sosiale forskjellene og miljøproblemene. Jeg håper jo at mange ser at SV er et tøft og offensivt parti som har tenkt å gjøre noe med det.

– Hva er de viktigste sakene for deg personlig?

– Det er mange saker som er viktig for meg. Akkurat nå er det særlig dette med arbeidslivet. At det er stadig flere som opplever en utrygghet i arbeidslivet og som ikke får skikkelig betalt eller fast stilling. Vi så jo med streiken at det er både lærere og sykepleier som opplever å ikke bli tatt på alvor, noe som også påvirker tjenestene. Jeg er jo selv lærer og ser det på nært hold, noe som gjør denne saken ekstra viktig for meg.

– Hva tenker du om at du kanskje kan få en plass på Stortinget?

– Jeg tenker det trengs folk på Stortinget som har den arbeidserfaringen jeg fra læreryrket som jeg har. Det er mange frustrerte folk som ønsker en bedre og sterkere velferdsstat, noe jeg mener bør bli bedre representert på Stortinget.

Over til våre faste spørsmål:

– Hva gjør deg lykkelig?

– En kopp kaffe i solen.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Det må bli å ta en is til kaffen.

– Er det noe du angrer på?

Helt sikkert, men jeg prøver å ikke tenke for mye på det.

– Hvilken superkraft skulle du ønske du hadde?

– Kanskje lese tanker, så jeg kan komme de andre politikerne i forkjøpet.

– Hvem var din barndomshelt?

– Pippi på grunn av mottoet hennes om at «det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert». Jeg liker å prøve ting jeg kanskje ikke trodde at jeg klarte.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Det er mye, men akkurat nå må det være å forbedre arbeidsforhold og øke lønnen til de som jobber i velferdsstaten.

– Hvilke tre gjester ville du invitert på middag?

– Noen jeg ser altfor sjelden, nemlig moren, broren og søsteren min.


Mer fra Dagsavisen