Navn i nyhetene

Gir seg etter over 20 år i TV Vest

Jørund Kopren har vært med på oppturer, nedturer, oppkjøp og konkurs. Etter over 20 år i TV Vest bytter han nå beite.

HVEM: Jørund Kopren (49).

HVA: Daglig leder i TV Vest. Jobber i kanalen ut sommeren før han starter i IT-selskapet Cegal.

– Jeg hører du skal slutte i TV Vest. Hvorfor det?

– Jeg kunne jobbet i TV Vest hele livet, men når det dukker opp nye muligheter må en av og til bare ta sats og kjøre på.

– Så det er ikke fordi du mistrives eller er lei?

– Absolutt ikke. Det er verdens kjekkeste jobb.

– Hva er planen videre, da?

– Jeg skal til Cegal – et IT-firma på Forus som driver med skyløsninger og programvare.

– Oi, det er jo noe helt annerledes? Hva var det som fristet med det?

– Ja, det er veldig annerledes. Det er mange årsaker til at jeg gjør dette. Da jeg fikk møte gjengen som jobber der og fikk vite mer om firmaet og planene de har, så virket det som en kjempekjekk plass. Veldig interessant og veldig spennende, og det er et sted hvor jeg kan få brukt noe av det jeg kan. Jeg skal jobbe som marketing and communications manager, altså med markedsføring og kommunikasjon, både eksternt og internt. Jeg har faktisk jobbet en del med det allerede, for som en kommersiell bedrift er det vel så viktig å ha koll på det, som det redaksjonelle.

– Du sier jo du trives så godt i TV Vest, så hvordan var det å ta denne avgjørelsen?

– Det var spesielt vanskelig rundt den tiden fristen gikk ut og jeg måtte signere. Da var det som å hoppe fra tieren; du gruer deg, gleder deg, gruer deg, gleder deg. Du må bare ta sats og kjøre på. Jeg snakket med noen på TV Vest før jeg sa ja, bare for å være sikker på at vi skilles på gode vilkår. De har vært veldig greie og gjort det hele veldig greit for meg. Men det er fortsatt vemodig, det er ikke til å stikke under en stol. Jeg kjenner mye på det nå, og jeg kommer nok til å kjenne på det når jeg går ut derfra.

– Ja, for du har vært der i over 20 år?

– Nesten 23 år, faktisk. Jeg har vært med på så mye forskjellig der. Fra jeg startet som reporter på Åsen, til vi ble overtatt av Stavanger Aftenblad, til finanskrisen da alle fikk sparken før vi kjøpte det tilbake og så var innom en konkurs. Det har aldri vært kjedelig, for å si det sånn. Det har vært veldig kjekt og jeg har aldri vært i tvil om at det vi gjør er bra.

– Hva er det beste minnet ditt fra tiden i TV Vest?

– Det går ikke an å single ut ett minne, men jeg husker jeg hadde det veldig kjekt da vi spilte inn «Slaget i Hafrsfjord». Ellers har jeg fått lage tre musikkdokumentarer; én om Mods, én om Kaizers og Rogahits om forskjellige hits fra Rogaland. Jeg har møtt artistene og hørt historiene og det med musikk og kultur er kanskje det jeg har likt best. Jeg har satt veldig pris på at jeg får lov til å gjøre det. Det jeg kommer til å savne er folka jeg jobber med. Mange av dem har vært med hele veien, og jeg drister meg til å si at det er venner jeg forlater.

– Det virker som du er en veldig «hands on» leder? Du sitter ikke bare på kontoret og bestemmer?

– I en bedrift av denne størrelsen er det ingen som bare kan sitte på et kontor, i alle fall ikke når du skal prøve å spare penger. Du må gjøre ting, og jeg er borti veldig mange roller.

– Hva med dårlige minner, da? Hva kommer du til å huske?

– Det var jo «grævli» kjipt da vi fikk fyken i Aftenbladet. Det var ikke en kjekk dag. Samtidig ga det oss en mulighet til å kjøpe det ut og fortsette med TV Vest.

– Og så har dere jo klart å holde det gående. Hva har dere gjort riktig, tror du?

– Det har vært forfall i lokal-TV-bransjen, men nå virker det som om det er mer interesse for å ta det opp igjen. Det er en gryende optimisme der som jeg tror vil fortsette. Når det gjelder oss tror jeg det er fordi vi er lokale. Vi sender kun lokalt stoff, og i tillegg har vi programledere som er seerens ambassadør ut i verden. Seeren skal ha et forhold til programlederen og stole på at han eller hun gir et sannferdig bilde av hva som skjer der ute. Vi prøver også å være folkelige, og verdiene våre er å være lokale, underholdende, troverdige og tett på. Det føler jeg sitter bra.

– Over til noe annet. Hva gjør deg lykkelig?

– Når jeg får tilbringe tid med ungene og familien. Så liker jeg også når jeg har én klar oppgave jeg jobber med, som å luke eller bygge et gjerde.

– Og hvem ville du stått fast i heisen med?

– Quincy Jones! Han er den desidert dyktigste musikkprodusenten og musikeren jeg kjenner til, så å sitte der med ham ville vært magisk. Jeg hadde nok blitt ganske starstruck, og det skjer ikke så veldig ofte.

Mer fra Dagsavisen