Navn i nyhetene

– Gleder meg til vi kan samle flere tusen til festival igjen

NAVN I NYHETENE: Daglig leder i Mablis Eirin H. Sandstad er i gang med planleggingen av årets Mablis festival,

HVEM: Eirin H. Sandstad.

HVA: Daglig leder i Mablis, en årlig festival for alle som arrangeres i Vålandskogen sentralt i Stavanger.

I fjor måtte Mablis avlyses på grunn av pandemien, og flere norske festivaler har allerede avlyst årets festivaler. I Stavanger ligger det likevel an til å bli festivalsommer. Utopia har allerede annonsert flere artister som er booket til oljebyen i august. Mablis har ikke komet ut med artister enda, men planlegger fortsatt festival 18. og 19. juni, selv om den sannsynligvis blir annerledes sammenlignet med tidligere år. Eirin H. Sandstad planlegger festivalen ut ifra flere ulike scenarioer.

– Hvordan er det å planlegge en festival nå?

– Det er utfordrende, for å si det mildt. Det er vanskelig å forutse hvordan sommeren blir, så vi planlegger ut ifra flere ulike scenarioer. Alt fra at det er åpent til at det er stengt.

– Hvordan ville det vært å måtte avlyse i år igjen?

– Det ville vært veldig trist. Jeg tror alle kjenner på at det skal bli godt når ting åpner igjen. Jeg tror festivaler og konserter er noe mange har savnet og det er det som er motivasjonen for å prøve å få til en festival i år.

– Hva ser du mest fram til med neste festival?

– Det blir et litt todelt spørsmål, for jeg tror ikke denne festivalen blir helt som vanlig. Jeg gleder meg til å prøve et nytt format, og se om det er noe vi kan ta med oss videre til framtidige festivaler. Også gleder jeg meg enormt mye til 2022 når vi forhåpentligvis lever som normalt, og vi kan samles flere tusen til festival igjen.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Jobben gjør meg lykkelig, det er kanskje en klisjé men det er jo derfor jeg gjør det jeg gjør. Jeg liker å kunne spre glede ved å samle folk til festival. Også gjør det meg lykkelig å være med familie, venner og folk jeg er glad i, de små tingene i hverdagen.

– Hvem var din barndomshelt?

– Jeg tror jeg vil si bestemor av folk jeg kjenner og er glad i. Hun sto alltid på til alle døgnets tider, og styrte og stelte for at alle skulle ha det bra.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg har en tendens til å ha litt vel mange baller i luften. Jeg elsker det jo, men samtidig kan det bli mye til tider. Det er en av de tingen jeg jobber kontinuerlig med å bli bedre på.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– For meg er det å skeie ut å bryte normalen. Så det kan være alt fra å unne meg en ferie på vinteren når det er kaldt her, eller å bare koble helt av å se en god serie.

– Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg prøver å si at man ikke skal angre på noe man gjør, fordi det er en del av reisen og det er noe man lærer av.


Mer fra Dagsavisen