Navn i nyhetene

– Vi skal skape en milliardbusiness og samtidig bidra til å løse store globale utfordringer

NAVN I NYHETENE: Daglig leder i Desert Control, Ole Kristian Sivertsen har store ambisjoner for det Stavanger-baserte selskapet.

Hvem: Ole Kristian Sivertsen

Hva: Daglig leder i Desert Control

Hvorfor: Stavanger-selskapet Desert Control klar for børsnotering. Selskapet har utviklet en teknologi som baserer seg på mekanisk framstilt flytende leire som tilsettes utmagret sandjord som derved holder på vann og næringsstoffer. Dette gjør det mulig å for eksempel dyrke mat i ørkensand.

– Hvordan var det å kunne komme med nyheten om at Desert Control er klar for børsnotering?

– Det viktige er at selskapet nå er finansiert til å realisere planer og visjon. Vi skulle hente 150–200 millioner og åpnet for tegninger onsdag 24. mars. Fredag 26. mars var emisjonen fulltegnet. Interessen fra investorer i inn- og utland var enorm. Å hente 200 millioner så kjapt, i et kapitalmarked som ble beskrevet som tungt, viser at mange har stor tro på teknologien og forretningsideen vår. Vi er veldig stolte over å ha fått med oss virkelig solide investorer. Dette er en flott samling av industribyggere med fokus på langsiktig verdiskapning, ikke kortsiktige aksjeflippene.

– Hvordan har tilbakemeldingene vært etter dere kunngjorde dette?

– Tilbakemeldingene og interessen har vært overveldende. Det er mange som har tatt kontakt med ønske om å bidra til videreutviklingen av selskapet. Vi har det siste året også ukentlig mottatt henvendelser fra privatpersoner med ønske om å kjøpe aksjer i selskapet. Mange med stort engasjement for klima og bærekraft ringer og melder oss og sier at Desert Control burde være en folkeaksje. Etter nyheten om børsnotering har tilbakemeldingene fra disse vært svært positive. Helgen etter kunngjøringen ble også intervju med oss delt på CNN Arabic. Samme helg ble initiativer for «begrønning» av Midtøsten annonsert av myndigheter og framtredende personer, og allerede søndag morgen fikk vi henvendelser via ambassaden i Riyadh. Den seneste tiden har vi mottatt henvendelser fra Saudi-Arabia, Kuwait, Jordan, Israel og Mongolia i tillegg til den store interessen vi opplever fra myndigheter og kunder i Emiratene.

– Hva tenker du om framtiden til Desert Control?

– Jeg er optimistisk for framtiden til Desert Control. Vi skal skape en milliard business og samtidig bidra til å løse store globale utfordringer. Det er mange «grønne» selskaper, og det jeg ser som unikt med Desert Control er at vi har direkte positiv innvirkning på de aller fleste av FNs bærekraftsmål samtidig som vi har en forretningsmodell som vil være lønnsom. Vi er et «mission and purpose»-drevet selskap, og uten «profitt» er det «no mission», og vår forretningsmodell støtter begge deler.

– Hva er det neste målet for selskapet?

– Kapitalinnhentingen skal finansiere selskapets vekstplan med kommersiell utrulling i De forente arabiske emirater og deretter det vestlige USA. Dette skal skape grunnlag for en milliard business. 12 millioner hektar dyrkbare landområder forfaller årlig til ørken. Den langsiktige visjon er å bidra til å gjøre verden grønn igjen. Dette skal vi gjøre ved å bygge en sunn og god forretning som skal stoppe og reversere ørkenspredning og forfall av livsviktig toppjord globalt.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Det å gjøre ideer om til virkelighet som skaper verdi gir meg stor energi og glede – spesielt når dette samtidig bidrar til å skape håp for en bedre framtid.

– Hvem var din barndomshelt?

– Min morfar! Hunden Buck fra Jack London-boken «Når villdyret våkner» var også en barndomshelt som inspirerte meg.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg stiller veldig høye krav til meg selv. Perfeksjonist vil mange si. Dette er noe jeg jobber med å balansere best mulig.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Sover litt lengre frampå. Vanligvis er jeg oppe ved 5-tiden.

– Er det noe du angrer på?

– Har mistet en god venn i kampen mot kreft. Det er en viktig påminnelse om aldri å utsette noe og at tid er det viktigste vi har.

Nyeste fra Dagsavisen.no: