Navn i nyhetene

Konsertstrømmeren

NAVN I NYHETENE: .– Vi har en ambisjon om tre sendinger i uken inntil videre

Hvem: Børge Fjordheim (45)

Hva: Aktuell med Tou Sessions, der konserter med lokale artister strømmes.

– Hva er Tou Sessions?
– Tou Sessions var i utgangspunktet tenkt til å være musikk og filmsessions med forskjellige artister og band. Litt som en dokumentar på 30 minutter hvor musikken fikk stå i sentrum. Vi skulle drive med lydproduksjonen, og noen andre skulle ta seg av filmingen. Det har stått litt stille, og vi har ventet på støtte og sånt fra kommunen. Så nå på grunn av korona ble dette til en forenklet idé. Det er enormt mange som ikke har noe å gjøre i kulturverden akkurat nå. Alle har hevet seg rundt. Nå har vi booket artister. Alt er fra scratch. Det skal likevel være av høy kvalitet og stå i stil med de originale planene. Vi vil være en mellomting mellom «hjemme hos» og profesjonell produksjon. Vi ble akkurat klare til den første sendingen. Vi har en ambisjon om tre sendinger i uken inntil videre. Senere blir det kanskje bare noen i måneden.

LES OGSÅ: Kritiserer Stavanger lufthavn: – Hvis vi ikke var smittet før, er vi smittet nå

– Hvem skal opptre?
– Vi jobber med det nå. Det er usikkert hvor lenge dette skal vare. På lørdag skal Morten Abel spille. Hilde Selvikvåg og Skambankt har lyst. Veldig mange har meldt interesse. I går spilte Jim Stärk-vokalisten, Einar Fadnes, hjemme hos seg og strømmet det via oss. Janove skal også holde konsert, men han må vi vente med siden han sitter i karantene. Torgeir Waldemar skal også ha hjemmekonsert.

– Hva gjør dette for kulturlivet?
– Manges planer har gått totalt i vasken. Så artistene er det ene drivet vårt, men også publikum. De fortjener å få kvalitet presentert. Dette er også bra for dem som er permitterte. For mange driver dank akkurat nå. Vi tar Vipps underveis i sendingene og de pengene er tiltenkt til artistene i hvert fall. Vi merker at folk har sympati for artistene nå og folk vil gi. Når dette går over så skal vi fortsette med dette som et supplement i liveverdenen.

– Hvordan gikk første sending?
– Avviklingen gikk kjempebra med Dag Vagle på tirsdag, men vi kan jo alltids bli bedre.

– Hva gjør deg lykkelig?
– Det som gjør meg lykkelig er for eksempel det vi gjør nå. Det å få realisert drømmer og visjoner. Det kan selvfølgelig være hva som helst. Den største gleden for meg er å få ting til å skje. Sammen med folk jeg er glad i. Jeg er vokst opp i et team.

LES OGSÅ: Nekter å reise hjem til Norge - mener det er tryggere i Kina

– Hva er ditt beste karantenetips?
– Dette er en krevende tid. Man skal liksom gjøre ingenting og høres det digg ut – hvert fall en stund. Mitt tips er at man må holde seg friske, og bør man være litt ekstra raus og tålmodig. Det er mange ting man kan gjøre nå som man ikke vanligvis får gjort. Jeg skal for eksempel gjøre regnskap.

– Hvem var din barndomshelt?
– Som trommeslager så er min barndomshelt Stewart Copeland fra Police. Han var kul og steingod, og spilte tøft husker jeg.

LES OGSÅ: Rune Bjerga: Slik skal vi feire 17. mai i år

– Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Jeg er ingen lesehest. Det som har gjort mest inntrykk var da jeg fikk en bok om a-ha som liten. Tror den het «Boka om a-ha». Den leste jeg sånn 100 ganger. («Boka om a-ha: We want the world and we want it now» av Tor Marcussen).

– Hva misliker du mest ved deg selv?
– Det er jo at jeg er veldig konfliktsky. Det er litt vanskelig når man skal ta valg. Det har jeg arvet fra min far, og han har heldigvis klart seg ganske godt.

– Hva savner du mest akkurat nå?
– Jeg savner å ta en øl med venner og prate skit. Å være sosial og å gi noen en klem.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Da drikker jeg god vin og går på en litt for dyr restaurant. Samboeren og jeg bruker av og til veldig mye penger på mat. Det er utrolig stas å gjøre en sjelden gang.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Miljøsaken. Det er de store globale utfordringene. Jeg er irritert og bekymret for alt vi ikke gjør noe med. Folk må tenke mindre på seg selv, syns jeg.

– Er det noe du angrer på?
– Nei. Jeg angrer ikke på noen ting.
 
– Hvem ville du helst vært isolert med?
– Det må være familien. Jeg kan ikke bytte ut de med Barack Obama. Vi vet jo ikke hvor lenge vi eventuelt hadde vært isolert.

Mer fra Dagsavisen