Inne i hytte – i en blodpøl – ligger det som tilsynelatende er en hasjpipe. Blodet er trolig fra rådyrslaktingen. Foto: Roy Storvik

Naboer frykter tjuvjakt ved boligområde

Restene etter et slaktet rådyr ligger spredd i skogen kun et steinkast fra en tursti og et boligområde på Hommersåk utenfor Sandnes. Det som ser ut som en hasjpipe ligger i en blodpøl. Naboer bekymrer seg over mistenkelig hytteaktivitet.

– Det har skjedd mye rart rundt denne lekehytten. For noen år siden ble det funnet 24 hasjplanter og gjødsel. Det er blitt funnet narkotika gjemt i området rundt hytten, og fredag kveld skjedde det noe igjen.

Beboerne RA har snakket med ønsker ikke å stå fram med navn eller bli fotografert. Årsaken er at de er usikre på hva som foregår og hvem som står bak aktiviteten i lekehytten i skogen ved boligområdet på Maudland ved Frøylandsvatnet på Hommersåk i Sandnes kommune.

Hasjplanter

– Sist fredag kveld så vi et lite, mistenkelig lys fra hytten. Vi ringte politiet. De kom raskt på stedet, men de ville ikke fortelle hva som foregikk. Politiet dro herfra med to søppelposer med ukjent innhold, forteller den ene beboeren til RA.

LES OGSÅ: Sa at hun var trygg – voldtok henne like etterpå

Dagen etter gikk naboene opp for å sjekke hytten. Her fant de rester etter det som mest sannsynlig er et slaktet rådyr.

I tillegg fant de en plastflaske, det som ser ut som en hasjpipe liggende i en blodpøl inne i hytta. Blodet er trolig fra rådyret, da innsiden av hytten bærer preg av slakting.

– Dette er bekymrende. Det har vært narkoaktivitet ved hytten før. Nå ser det ut som at noen også driver med ulovlig jakt. Det har vi aldri opplevd før. Jakting er forbudt i området. Vi er engstelige. Turstien brukes av skolen som ligger like ved. Mange går tur her.

– Barn leker i skogen. Hundeeiere slipper løs hundene sine, men det tør jeg ikke gjøre nå. Vi kan ikke risikere at de blir skutt av krypskyttere som er ute på ulovlig jakt like ved husene våre.

Ifølge naboene er det både elg og noe hjort i området.

– Farlig å ferdes

– Det er farlig å ferdes i skogen om noen jakter her. Rådyrtråkket går like ved hytten og turstien, legger en nabo til.

Lekehytten ligger cirka 40 meter inn i skogen fra boligområdet. Ifølge naboene ble den bygget av noen ungdommer for 3–4 år siden. Siden den gang mener de det sporadisk har vært mistenkelig aktivitet rundt den slitte hytten.

Politiet fant person

Politipatruljen kom over en person som slaktet et rådyr den aktuelle fredagen. Ifølge etterforskningsleder i Sandnes, Bjørn Hermansen, opprettet ikke politiet sak.

– Han påsto at han hadde kjørt på dyret. Politiet beslagla dyret, men det ble ikke opprettet sak. Hvorfor er nok en avveining gjort på stedet av politiet, sier Hermansen og henviser til seksjonsleder for orden, Bjart Larsen.

– Det var ikke hensiktsmessig å opprette sak, sier Larsen.

Politiet har fått klager før

Seksjonslederen forteller til RA at sandnespolitiet tidligere har mottatt klager og bekymringsmeldinger fra naboer angående lekehytten.

– Det har vært klager på personer som har oppholdt seg rundt hytten. Vi har ikke mottatt klager på tjuvjakting før. Politiet kommer til å ha stedet under oppsikt, og legge området inn i patruljeringen, sier Larsen.

LES OGSÅ: Banket konas elsker med bordbein

Seksjonslederen setter pris på årvåkne beboere som sjekker området, og ber naboene varsle politiet om de observerer mer mistenkelig aktivitet.

– Vi tar dette seriøst, understreker Larsen.

Viltansvarlig: – Foregår tjuvjakt

Viltansvarlig i Sandnes, Arnt Mørkesdal, mener at det foregår ulovlig jakt på Hommersåk.

– Det er stor sannsynlighet for at det foregår ulovlig jakt i området, men hvor mye er vanskelig å si. Dessverre er det også vanskelig å ta dem som gjør det, sier Mørkesdal, og opplyser at det både er elg og hjort i området. På grunn av lav bestand er elg fredet.

– Hvorfor er tjuvjakt problematisk?

– Jakt skal kun foregå i regulert jakttid. Jegere må avlegge prøve for å bevise at de har ferdighetene til å håndtere skytevåpen. Å jakte på denne tiden av året når dyr er drektige er under enhver kritikk, svarer Mørkesdal.

LES OGSÅ: Kjørte rundt med gravid samboer på panseret