Viking ønsker å skrive ny avtale med Rasmus Martinsen og har opprettet dialog med stopperen. Hinna-gutten har vært fast inventar etter sommerferien og endelig fått den faste plassen han har drømt om. FOTO: ESPEN IVERSEN

Nå vil Viking forlenge med flere

For bare noen måneder siden anså Rasmus Martinsen (21) seg som ferdig i Viking etter denne sesongen. Nå ønsker klubben å forlenge med den lokale stopperen og jobber også mot nye avtaler hos flere andre spillere.

Følg RA Sporten på Facebook! 

Martinsen var ute av laget og frustrert tidlig i sommer. Da signaliserte han til RA at han nok måtte komme seg bort for å få spilletid.

Nå har situasjonen endret seg totalt og Viking er på ham for å få forlenget avtalen.

– Jeg spiller fast nå, men vil ikke stresse så mye med det. Det jeg har sagt til Viking er at dette ordner seg, men det er viktigere ting å tenke på i forhold til det sportslige nå, sier Hinna-gutten til RA.

LES OGSÅ: Skrev samarbeidsavtale med Sola

Tenker kun overlevelse

For Martinsen har bare én ting i hodet. Det er å berge plassen. I så måte skulle han gjerne hatt litt mer erfaring i bakhånd.

– Om du ser på de siste par sesongene så skulle jeg ideelt sett ønske jeg hadde 15 kamper ekstra med rutine. Men situasjonen er hva den er og nå må jeg ta til meg all erfaring jeg kan få og lære, sier Martinsen.

Han er sikker på at dette fortsatt er mulig. De første 20 minuttene mot Sandefjord så greie ut. Nå handler det om å stå løpet ut.

– Vi kan slå Molde på søndag, men da må vi være nesten på maks i to ganger 45 minutter.

Martinsen tror det kan snu om de får en seier og litt selvtillit tilbake. Han mener Viking også har hatt mye uflaks i år. Alt går mot dem når det ikke skal. «Murphys lov» virker i høyeste grad å være i spill.

– Men det er klart at det haster med å ta noen trepoengere, sier stopperen.

LES OGSÅ: Sale sendt til sykehus

Wiggen tilbyr avtaler

Det haster også for sportssjef Bård Wiggen med å få snekret sammen en stall til neste år. Uansett divisjon.

– Derfor er vi i gang med det arbeidet. Vi startet egentlig like etter at overgangsvinduet stengte. Nå er vi konkrete med at vi ønsker å forlenge med Rasmus Martinsen og Herman Kleppa, men det er også mange andre spillere vi må ta stilling til. Så er det også slik at det ikke bare er vi som bestemmer, sier Wiggen.

Han erkjenner at et eventuelt nedrykk kan bli en utfordring.

– Det er ikke sikkert at vi er like attraktive for spillerne da, men Viking har utvilsomt et godt navn i norsk fotball uansett, sier Wiggen.

Viking har i sommer signert Ghislain Guessan, Andreas Nordvik, Ross Jenkins, George Green og Sime Gregov på avtaler ut sesongen. I tillegg er Jose Cruz Orozco inne på en avtale som løper til neste sommer.
– Vi må også ganske snart ta avgjørelser rundt disse spillerne og starte opp forhandlinger, erkjenner Wiggen.

Julian Ryerson, som forlenget ut neste sesong tidligere i år, er også et tema.