For dem av oss som liker sånt, er det gode muligheter for bading denne uken. Tirsdag vil det bli over 20 grader, opp til 25 grader i indre strøk av fylket. Det fine været fortsetter hele uken – riktignok med litt lavere temperaturer etter hvert. Også starten av neste uke ser fin ut på langtidsprognosene. Bildet er fra Godalen. Foto: Marius Vervik

Nå venter en uke med sol

Mens nedbøren fosser ned over Stavanger i dag, ser den kommende uken til å bli godt over snittet. Varmest blir det i morgen, med godt over 20 grader.

I løpet av mandagen kom det store mengder nedbør i Stavanger-regionen og ellers i Rogaland. Tordenskyene lå mørke over fylket, men i morgen våkner folk opp til en helt annen værtype.

– I løpet av natten snur det. Det blir varmt og fint, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga ved Vestlandet, Tone Christin Thaule.

Temperaturene vil krype godt opp på gradestokken. I Stavanger-området blir det over 20 grader. I Ryfylke kan man se 25-tallet i løpet av dagen. Dermed ligger det an til både strandliv og kanskje bading – i hvert fall for friskusene blant oss.

– Tirsdag blir det varmest, men også de kommende dagene blir fine. Onsdag og torsdag kan det komme ettermiddagsbyger, men ellers blir også dette fine, solrike dager, sier meteorologen.

Godværshelg

Det fine været fortsetter inn mot helgen. Temperaturene vil synke litt, men kan komme opp i over 20 grader også mot slutten av uken – i hvert fall i indre strøk.

– Hvis vi overser mandagen, ser det faktisk ut til å bli en uke med sol. Og det ser ikke så verst ut i begynnelsen av neste uke heller, sier Thaule.

Etter helgen vil temperaturene gradvis synke.

– Men det ser ikke ut til å bli noe nedbør å snakke om. Det ser ut til å bli en god værperiode også over helgen, avslutter meteorologen.

Hva skjer denne uken?

Både i Stavanger og i Sandnes skjer det mye denne uken. Her er noe av det du kan få med deg i løpet av godværsperioden:

– Sandnesugå 2016

1. til 4. juni er det tid for Sandnesugå. Byen fylles blant annet med utstillere, europeisk matmarked og Barnas by. 

Nytt av året er at serveringsstedene stiller med et eget telt. Teltet har åpent til klokken 22.00 hver dag. I tillegg åpner Charles Tjessem sin nye restaurant Mondo denne uken, det skjer 1. juni klokken 11.00.

Årets sommerrevy, «Fra teglverk til latterverk», har premiere 2. juni klokken 19.30.

– Barnas by

Barnas by, også den fra 1. til 4. juni, inviterer til piknik i parken og underholdning fra scenen i Langgata.

Programmet: Kulturgeriljaen underholder med dans og musikk, bytte- og bruktmarked for barn og fortellerstunder og skulpturvandring.

På ettermiddagene blir det familieprogram og underholdning på Ruten og i Langgata.

Barnas by starter med BMX-show på onsdagen. 

– Musikkfest

Lørdag er det klart for Musikkfest i Stavanger. Da pepres hele sentrum med gratiskonserter fra 120 forskjellige artister, spredt på ni scener.

– Herlige Vaulen

Lørdag er det også festival på Vaulen, med høy allsangfaktor.